Automechanika 2018: ZF Aftermarket představí světovou novinku a revoluční audio-informační systémy

15 srpna 2018, 13:56

Stánek společnosti ZF Aftermarket bude na veletrhu Automechanika plný novinek, které jsou zaměřeny hlavně na inteligentní řešení a inovativní technologie. Návštěvníci se zde také budou moci setkat s exkluzivními hosty a nebude chybět jedna světová premiéra od výrobce TRW.

Pro dlouhodobý úspěch je důležité, rozrůst se z klasické firmy vyrábějící náhradní díly na poskytovatele inteligentních mobilních služeb. Jak ZF Aftermarket ukáže na předním mezinárodním veletrhu Automechanika Frankfurt 2018, koncepty a produkty nezbytné pro úspěch již existují.

Stánek ZF Aftermarket na Automechanice 2018
Stánek ZF Aftermarket A 91 v hale 3 se zaměří na inteligentní řešení a inovativní produkty

Ve stánku A91 v hale 3 bude firma ZF Aftermarket , která je jedním z předních světových dodavatelů v oblasti automobilového průmyslu, představovat nejen světové premiéry, jako je Electric Blue, inovativní nová generace brzdových destiček pro elektrické vozy, ale i přesvědčivé znalosti o nových konceptech pohonu a služeb, které nabízí za účelem digitalizace dílen.

Osmnáct měsíců po sloučení ZF Services a TRW Aftermarket a následném vzniku společnosti ZF Aftermarket organizace prokázala, že je dokonale vybavena pro budoucí vývoj mobilní techniky. Jako spolehlivý partner se ZF Aftermarket snaží přeměnit výzvy, jako je digitalizace a elektro-mobilita, na obchodní příležitosti pro své zákazníky.

Dr. Ulrich Walz, vedoucí oddělení produktů a trhu společnosti ZF Aftermarket, vysvětluje: „Jako divize ZF jsme se podíleli na vývoji automobilové techniky již v počáteční fázi. Ať už jsou to autonomní taxi, elektricky poháněné autobusy nebo zesíťování různých druhů dopravy – ZF řešení řídí novou mobilitu a rozvíjející se technologie. Motto skupiny ZF: „See.think.act (vidět.myslet.jednat.)“ také určuje, jakým směrem se trh pohybuje, což nám umožňuje aktivně konceptualizovat a implementovat nová přístupová řešení pro produkty a služby.“

Inovativní technologie: Electric Blue pro elektrická vozidla

Ve Frankfurtu bude značka TRW představovat novou generaci brzdových destiček pro elektrické vozy pod názvem Electric Blue. Tato inovace snižuje brzdný hluk ve vozidle, který lze v elektrických vozidlech slyšet zřetelněji kvůli nedostatku zvuku motoru. Jsou standardně dodávány spolu s příslušenstvím pro potlačení hluku. Kromě zlepšených akustických vlastností, kombinace materiálu brzdového obložení na míru a modrých podložek vytváří při brzdění až o 45 procent méně emisí částic.

Brzdová destička TRW Electric Blue pro elektrická vozidla

Brzdové destičky budou k dispozici pro 15 nejoblíbenějších elektrických vozidel od září 2018 a do konce roku bude pokryto 97 procent evropského automobilového parku.

„Zejména v městském prostředí,“ říká Markus Wittig, vedoucí IAM (Independent Aftermarket Business Unit) v ZF Aftermarket, „uvidíme nárůst elektricky poháněných vozidel a dopravních systémů, které jsou vysoce automatizované nebo dokonce i autonomní. Utváříme mobilitu zítřka. Dalším příkladem je, že e.GO Mover je prvním vozidlem se systémem ZF, které umožňuje autonomní koncepci mobility pro města a je připraveno na výrobu ve velkém.“

Brzdová destička TRW Electric Blue

Ve spolupráci s firmou e.GO Mobile AG se sídlem v Cáchách, v rámci společného podniku e.GO Moove GmbH společnost ZF vyvíjí, vyrábí a distribuuje elektricky poháněný a samo-řídící „mover“ pro lidi a zboží. Prototyp e.GO Mover bude dalším vrcholem stánku ZF na veletrhu Automechanika.

Nové technologie vyžadují specializované dovednosti

Technologický vývoj nabízí dílnám zajímavý růstový potenciál, ale pouze pokud se včas připraví. Společnost ZF Aftermarket reagovala na tento požadavek již v počáteční fázi a koncipovala HV (vysokonapěťové) výcvikové kurzy. S využitím modulů e-vzdělávání, které jsou přesně vyladěny s praktickými výukovými semináři, tyto kurzy úspěšně připravují techniky na budoucí technologie a současně snižují náklady a potřebný čas na výuku.

VOX Car Doctors přinášejí vzrušující info-zábavu

Sdílení znalostí je ústředním tématem ZF Aftermarketu na letošním veletrhu. Německé televizní hvězdy, Holger Parsch a Hans-Jürgen Faul – známy milionům diváků jako „Auto-lékaři“ – budou čestnými hosty stánku ZF. Vystoupení exkluzivních hostů se koná na pódiu ve dnech 14.-15. září a budou mimo jiné diskutovat o hybridních elektrických vozidlech a různých druzích přenosu; od mikro a mírného až po plný hybrid.

Na veletrhu Automechanika 2018 se návštěvníci budou moci setkat se členy týmu ZF [pro] Tech a mohou vidět, jak tento koncept nabízí svým partnerům v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Velké Británii a Španělsku skutečnou přidanou hodnotu, aby zajistili, že budou i nadále konkurenceschopní. Zavedení tohoto dílenského konceptu v jiných zemích je plánováno na rok 2019.

Informace budou k dispozici také o nedávno zahájeném programu ZF [pro]Points od ZF Aftermarketu. Díky tomu, že dílny získaly body za každý nákup uskutečněný v rámci značek Lemförder, Sachs a TRW, které lze vyměnit za atraktivní bonusy, byla tato iniciativa široce přijata v Německu, Rakousku, Španělsku, Portugalsku, Francii, Velké Británii a Polsku.

ZF Aftermarket" src="https://motofocus.cz/wp-content/uploads/2018/08/2018_-07-11_zf_pro_points.jpg" alt="Program ZF [pro]Points od ZF Aftermarket" width="1200" height="800" />

Inteligentní řešení jako nové příležitosti pro dílny

Vysoká přitažlivost dílenských konceptů svědčí o velkém povědomí o nadcházejících výzvách. Vozidlo komunikuje a ZF Aftermarket zajistí, aby mu nezávislé dílny porozuměly. „Zdá se, že to zní prazvláštně, ale když se podíváte blíže, je to klíč ke dveřím budoucnosti. S Openmatics jsme tento klíč vyvinuli,“ vysvětluje Helmut Ernst, vedoucí divize Aftermarket.

Řešení konektivity společnosti ZF je založeno na otevřené platformě pro připojení, a proto pracuje nezávisle na výrobcích vozidel. OBD modul shromažďuje a předává data. Tento modul čte 74 specifických signálů přímo z OBD rozhraní vozidla, mezi něž patří úroveň paliva, brzdná odezva a chybové zprávy.

„Openmatics umožňuje dílnám nabídnout svým zákazníkům řadu produktů a služeb,“ říká Ernst, který doporučuje návštěvníkům veletrhu, aby tyto produkty a služby interaktivně sledovali přímo u stánku na veletrhu.

Networking vytváří přidanou hodnotu pro všechny

Jako člen sdružení Free Spare Parts Market e. V. (VREI), se ZF Aftermarket kromě své vlastní přítomnosti ve Frankfurtu nad Mohanem podílí na řadě společných aktivit.

Dr. Ulrich Walz zdůrazňuje: „Jako angažovaní pracovníci v oblasti sdílení informací je velmi důležité, abychom se zaměřili na témata našeho průmyslu ve prospěch všech. A na těchto společných akcích se objevují velmi zajímavá témata, jako je například kvalita dílů.“

Zábava pro všechny

Aby ve Frankfurtu nebylo zábavy příliš málo, mohou návštěvníci soutěžit ve sportovně-zábavném duchu v „Mechanických hrách“ ve venkovním prostoru AGORA – před halami 2, 3 a 4. Zvláštní atrakcí budou zejména e.GO motokáry. Veletrh Automechanika, který se koná ve Frankfurtu nad Mohanem od 11. do 15. září 2018, v každém případě stojí za návštěvu!

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!