Solaris bude diagnostikovat elektrické autobusy na dálku

15 srpna 2018, 13:50

Inženýři z Oddělení pro výzkum a vývoj společnosti Solaris Bus & Coach vyvinuli systém pro dálkovou diagnostiku elektrických autobusů. Nové řešení nazvané eSConnect umožní zlepšit a podpořit diagnostické možnosti, servisní služby a umožní analýzu specializovaných dat shromážděných vozidly Solaris.

Solaris vyvinul systém pro dálkovou diagnostiku elektrických autobusů

Autobusy vybavené dálkovým diagnostickým systémem umožní výrobci vytvořit databázi skutečných provozních dat, které umožní vylepšení aplikovaných řešení.

Systém eSConnect, vytvořený pro potřeby servisní podpory, může být nainstalován v každém novém elektrickém autobusu, stejně jako v těch, které již byly dodány na trh. První zákazníci se již rozhodli pro instalaci pilotního řešení ve svých autobusových flotilách. Pro provozovatele vozidel je důležité, že mohou data shromážděná systémem použít pro jejich optimální využití. Vzdálený diagnostický systém kromě servisních funkcí také umožní výrobci optimalizovat konstrukci vozů.

Mezi vzdáleně získanými daty jsou například informace o: lokalizaci vozového parku v čase a prostoru, aktuálním stavu nabití baterie, trase autobusu v době určené uživatelem nebo spotřebě energie. Systém eSConnect také umožňuje vzdálenou identifikaci případných chyb hlášených vozidlem na palubní desce řidiče, monitorování provozních parametrů a generování statistik, mimo jiné týkajících se počtu nabíjecích cyklů a doby doplňování baterie.

Vzdálený diagnostický systém eSConnect navržený firmou Solaris přináší zákazníkům řadu výhod. Pro kupce elektrických autobusů Solaris systém znamená lepší využití vozového parku a zajištění správného používání autobusů řidiči. Kromě toho poskytuje zákazníkům možnost shromažďovat a analyzovat data, ulehčující přesné vymezení technických požadavků na autobusy pro potřeby jednotlivých linek.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!