Automechanika 2018 již po pětadvacáté

30 července 2018, 17:56

V letošním roce oslaví veletrh Automechanika již své 25. výročí! Ve dnech 11.–15. září 2018 přinese tento jubilejní ročník, spolu s každoroční komplexní nabídkou zařízení, náhradních dílů, autopříslušenství a služeb v automobilovém průmyslu, také mnohé změny – příhodné synergie plynoucí ze spojení s veletrhem REIFEN, uvedení nové haly 12 do provozu, představení nové produktové skupiny či bohatý doprovodný program!

Veletrh Automechanika oslavuje již své 25. výročí

Veletrh Automechanika, jenž se koná jednou za dva roky ve Frankfurtu nad Mohanem, je již 50 let nejvyhledávanější událostí automobilového aftermarketu. V loňském roce vystavovalo 4.843 firem ze 76 zemí světa a přijelo 132.944 návštěvníků ze 170 zemí. Mimoto dnes veletrh Automechanika probíhá i v dalších 14 zemích světa.

Největší novinkou pro letošní rok je spojení s veletrhem REIFEN, který rozšíří platformu Veletrh REIFEN na Automechaniceveletrhu o sekci pneumatik a kol. Spojení veletrhů nabízí dokonalou synergii: prodejci kol a pneumatik budou moci představit více z nabízeného sortimentu svých služeb, zatímco prodejci automobilů rozšíří svou produktovou nabídku. Pozornost zde bude věnována také speciálním pneumatikám, kolům a ráfkům pro sportovní vozy či SUV, ale také použitým pneumatikám, péči o ně, opravám nebo podmínkám jejich skladování.

Nabídku produktů a služeb rozšíří letos poprvé také nová produktová skupina s názvem Classic Cars. Tím se Automechanika stává jediným odborným veletrhem, který se zabývá tematikou klasických automobilů i veteránů a na celý segment nahlíží z pohledu B2B. Od karoserií, oprav i servisu až po řešení financování či pojištění – to přitáhne odborníky z celého světa a vytvoří jedinečnou obchodní platformu pro sektor veteránů.

Veteráni na Automechanice 2018

Obě letošní novinky, REIFEN i produktovou skupinu Classic Cars, najdete v nové moderní hale 12, která bude poprvé zpřístupněna právě v rámci veletrhu Automechanika. Hala 12 o celkové výměře 33 600 m2 nabídne, kromě moderního designu a vybavení, 3 výstavní podlaží, na 800 parkovacích míst, 2 bistra s kapacitou 50 osob a 2 plnohodnotné restaurace s kapacitou 200 osob.

Součástí doprovodného programu bude již tradičně také Automechanika Academy, v rámci které proběhnou nejrůznější přednášky, semináře, diskuse i workshopy, a to po celém výstavišti. Mezi nejzajímavější patří například téma „Mobility of the Future“, jehož prezentace nabídnou speciální pohled do budoucnosti – vize moderních autoopraven spoléhajících na práci robotů, 3D tisku a rozšířenou realitu. Za zmínku stojí také blok diskusí a přednášek s názvem „Collision Talk“, který se bude zaobírat otázkou, kam směřuje trh oprav vozů poškozených při autonehodách, neboť v současnosti pojišťovny stále více prohlubují své kontrolní mechanismy, a navíc začínají jako doplňkový produkt nabízet i služby autoservisů, což běžné autodílny vystavuje značnému tlaku.

Ani letos nebude chybět slavnostní předávání prestižního ocenění Automechanika Innovation Award. Stánky vítězů se stanou přímo součástí komentovaných prohlídek pro návštěvníky. A pro ty hravější jsou u příležitosti již zmíněného jubilea připraveny „Mechanic Games“, v rámci kterých se návštěvníci mohou těšit na množství soutěží.

Více informací k veletrhu i doprovodnému programu najdete na webových stránkách automechanika.messefrankfurt.com nebo si můžete stáhnout brožurku o letošním veletrhu ve formátu PDF.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!