Continental pohlídá vaše pneumatiky

7 června 2018, 14:04

Společnost Continental nedávno oficiálně uvedla na trh svou novou platformu pro sledování pneumatik v komerčních flotilách s názvem ContiConnect™. Toto řešení, které monitoruje, analyzuje a oznamuje údaje o teplotě a tlaku pneumatik, je určeno pro nákladní automobily, autobusy, průmyslová vozidla a bagry.

Platforma pro sledování pneumatik v komerčních flotilách ContiConnect™

Toto účinné řešení pro vzdálené sledování pneumatik je nyní dostupné ve Spojených státech, Kanadě, Malajsii a Thajsku. K těmto státům v roce 2018 a také roce následujícím přibudou i další trhy v Evropě a Asii.

Tento systém pomáhá flotilám maximalizovat efektivitu a zároveň odesílá upozornění, pokud se tlak v pneumatice odchýlí od definované hodnoty. Díky těmto informacím tak flotila může těžit z menšího počtu poruch a nižších nákladů na údržbu.

Tato nová digitální platforma pro monitorování pneumatik ContiConnect se skládá z několika součástí, které lze různě kombinovat:

  • Snímač v pneumatice aneb když je pneumatika inteligentní
    Snímač spojuje pneumatiky vozidla s vnějším světem. Je namontován na vnitřní gumě pneumatiky. Tímto umístěním je zaručena optimální montážní pozice snímače, jenž tak může velmi přesně měřit jak tlak v pneumatice, tak i její teplotu. Inteligentní pneumatika je již dostupná pro celou řadu aplikací, jako například pro nákladní vozidla, autobusy či bagry.

Platforma pro monitorování pneumatik ContiConnect

  • Yard Reader Station – přijímač údajů z pneumatiky
    Jednotka Yard Reader Station je komponentou spojující snímače v pneumatikách vozidel s backendem Continental. Při průjezdu vozidla kolem přijímače v areálu přečte data ze snímačů v pneumatikách a odesílá je do backendu, kde se analyzují a interpretují. Jednotka Yard Reader Station se instaluje v místech, kde se flotila nachází často, jako jsou například myčky, čerpací stanice a podobná místa v rámci areálu.
  • Webový portál – rozhraní pro celou flotilu
    Webový portál je rozhraním, kde manažeři flotil mohou proaktivně monitorovat a sledovat stav pneumatiky a provoz všech vozidel ve flotile. Portál, jenž je webovou aplikací, přináší různé možnosti zobrazení a lze se do něj připojit z jakéhokoli zařízení.

Platforma ContiConnect od Continentalu

  • Notifikace – aby byli manažeři flotil vždy v obraze
    Toto řešení informuje manažery flotil prostřednictvím e-mailu nebo zprávy SMS a v případě potřeby navrhne nápravná opatření. Následně může servisní partner, například ze sítě Conti360°, tato nápravná opatření ihned implementovat. Notifikace umožňují manažerům flotil lépe plánovat údržbu pneumatiky a jsou zárukou včasného informování o odchylkách. Pro celou flotilu to tak znamená delší provozuschopnost a méně údržby.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!