Traktory ZETOR míří do Keni

6 června 2018, 11:05

Ve dnech 15. – 16. 5. 2018 proběhlo představení traktorů ZETOR pro keňský trh. Keňský partner společnosti ZETOR TRACTORS a.s. prezentoval ve městech Narok a Nakuru stroje o výkonech od 80 do 150 HP. 

Traktory ZETOR se předvedly v Keni

ZETOR INDIA představila keňskému trhu stroje o síle 80, 100, 120, 135 a 150 HP, a to v modelové řadě MAJOR, PROXIMA a FORTERRA. Největší zájem byl o model PROXIMA 100, který výkonem i cenou nejvíce odpovídá potřebám keňským zemědělcům. Majitelé velkých farem si také velmi chválí FORTERRU 135.

 „Zemědělství je klíčem k hospodářskému růstu v Keni, je zásadní pro snížení chudoby a hladu. Objem zemědělské mechanizace v zemi roste rychle, zvyšuje se i samotná poptávka po strojích a technice, a to samo o sobě rozvíjí trh s kvalitními traktory a zemědělskými stroji. Právě nabídka traktorů, kterou jsme v Keni představili, je pro tyto potřeby optimální, což nám potvrzuje i obrovský zájem ze strany zemědělců i bankéřů, kteří se zabývají podporou zemědělských úvěrů pro zemědělce,“ vyjadřuje se Lukáš Krejčíř, finanční a obchodní ředitel ZETOR TRACTORS a.s.

Od svého vzniku do Keni dodal ZETOR na desítky traktorů. Prvních 25 ks bylo dovezeno v roce 1965, následně se stroje do země dostaly v roce 1997. Dceřiná společnost ZETOR TRACTORS a.s., ZETOR INDIA Private Limited, navázala partnerství s firmou Automobile Warehouse, Ltd. v červenci minulého roku, Keňa se tak stala po Maroku, Alžírsku, Tunisku a Zambii v pořadí už pátou africkou zemí, kam značka ZETOR exportuje své produkty. 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!