DKV BOX EUROPE umožní vyúčtování mýtného v celé Evropě

23 května 2018, 14:31

DKV BOX EUROPE, díky kterému bude možné hradit veškeré mýtné poplatky v Evropě, lze objednávat prostřednictvím online systému již od května. Objednávací systém byl vyvinut společně se zákazníky DKV Euro Service na základě jejich požadavků a zkušeností. 

Pohodlné objednání a online registrace do mýtných systémů od DKV BOX EUROPEDKV BOX EUROPE vychází z palubní jednotky (OBU) značky Siemens a je kompatibilní s řešením EETS. Zařízení je vybaveno hybridní rádiovou technologií a díky tomu dokáže evidovat a vyúčtovávat mýtné poplatky na základě technologií DSRC i GNSS. První zákazníci si budou moci DKV BOX EUROPE otestovat již v létě. Dodávky plně funkčních boxů jsou v plánu od září.

Pohodlná registrace a online objednávka

Naším cílem je nabídnout dopravcům palubní jednotku DKV BOX EUROPE, která počínaje posledním čtvrtletím letošního roku ve střednědobém horizontu postupně nahradí všechny jednotky namontované ve vozidle,“ říká Jürgen Steinmeyer, ředitel pro mýtné služby ve společnosti DKV Euro Service.Prostřednictvím DKV BOX EUROPE bude možná úhrada mýta ve všech průběžně přidávaných zemích, aniž by bylo třeba palubní jednotku měnit. Zákazníci DKV se mohou pohodlně registrovat do dalších mýtných systémů v online režimu a ty následně aktivovat v mýtném boxu prostřednictvím bezdrátové konfigurace bez ohledu na místě, kde v Evropě se vozidlo právě nachází,“ doplňuje J. Steinmeyer.

Aktivace zemí s výběrem mýtného bez výměny boxu

V posledním čtvrtletí letošního roku je v plánu spustit úhradu mýtných poplatků prostřednictvím jednotky DKV BOX EUROPE v Belgii. Aktivace německého mýtného by měla proběhnout na začátku příštího roku. V průběhu jara 2019 budou následovat takzvané země DSRC, mezi které se řadí Rakousko, Francie, Španělsko a Portugalsko. Brzy na to má být aktivována také Itálie a následně DKV BOX EUROPE umožní úhradu poplatků za přejezd mostů Öresund a Storebaelt ve Skandinávii.

Nevylučuji, že bude úhrada mýtných poplatků ve zmíněných zemích možná i v dřívějších termínech,“ říká Jürgen Steinmeyer. „Naší prioritou je poskytovat zákazníkům spolehlivé služby a zveřejňovat výhradně prognózy, které považujeme za reálné. Země jako Polsko, Slovinsko a Maďarsko v současné době ještě pracují na svých nařízeních o EETS, takže tyto země zatím nelze pokrýt boxem EETS. Jsme s nimi v kontaktu a brzy zahájíme jednání o certifikaci.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!