Tatra Trucks z Kopřivnice podporuje svůj region

25 dubna 2018, 11:41

Společnost TATRA TRUCKS z Kopřivnice patří k nejvýznamnějším průmyslovým podnikům v regionu i k největším zaměstnavatelům. Je si vědoma i své společenské odpovědnosti, a proto podporuje několik projektů a organizací.

TATRA TRUCKS spolupracuje se Sdružením pro rozvoj dopravní infrastruktury na MoravěJednou z nejnovějších aktivit společnosti TATRA TRUCKS je spolupráce se Sdružením pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě (SRDIM), která má napomoci rychlejšímu postupu při realizaci dopravních staveb v Moravskoslezském regionu, ale i Olomouckém a Zlínském regionu.

Od listopadu 2015 díky společně podepsané deklaraci SRDIM spolupracuje se Sdružením pro rozvoj Moravskoslezského kraje. Činnost SRDIM podporují zástupci významných měst, obcí a řada klíčových průmyslových podniků a podnikatelských subjektů. Nyní se k nim přidává i kopřivnická TATRA TRUCKS.

Navíc ke zkvalitnění silniční infrastruktury se TATRA částečně zavázala už v roce 2014 jako jeden z partnerů orgánů místní samosprávy ve Strategickém plánu rozvoje města Kopřivnice. Letos v létě se chystá TATRA TRUCKS s dotační podporou spustit velkou investici – rekonstrukci takzvaného středního traktu kopřivnické továrny. Součástí projektu je rovněž změna logistiky, a tudíž zlepšení dopravní infrastruktury v okolí.

SRDIM v současné době bojuje především za dostavbu dálnice D49 v úseku Hulín-Fryšták-Vizovice-hranice České republiky a Slovenské republiky (součástí je rovněž obchvat Zlína) a dálnice D55 na trase Otrokovice-Staré Město-Břeclav. Petici, kterou podepsalo skoro 18 tisíc občanů, předali zástupci sdružení na začátku dubna předsedovi vlády Andreji Babišovi, Petičnímu výboru Senátu a následně i předsedovi poslanecké sněmovny ČR. Sdružení tak deklarovalo vůli a zájem veřejnosti, aby se začalo co nejrychleji stavět bez ohledu na spory s ekologickými aktivisty.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!