Valeo sbíralo ceny za inovace

23 dubna 2018, 17:35

V tomto ročníku Automotive News PACE (Premier Automotive Suppliers’ Contribution to Excellence) Awards 2018 získala společnost Valeo hned dvě ocenění. Vítězství si odnesla za systém klimatizace na bázi přírodního chladiva a za laserový snímač SCALA®.

Ocenění PACE Awards získal systém klimatizace Valeo R-744, který funguje bez chemických chladiv. Tato technologie je nabízena již ve dvou modelech jako příplatková výbava a ve srovnání s konvenčními systémy klimatizace zvětšuje dojezd vozidel o téměř 15 % při teplotách 0 °C až 15 °C a téměř o 30 % při teplotách mezi 0 °C a -20 °C.

Valeo R-744, systém klimatizace bez chemických chladiv

SCALA® je jediný sériově vyráběný laserový snímač pro automobilové aplikace a je klíčovou inovací na cestě k autonomnímu vozidlu. Díky širokému detekčnímu úhlu 145° a dosahem až 150 metrů je tento snímač schopen rozpoznat statické i pohybující se objekty ve dne i v noci.

Laserový snímač SCALA® od Valea

Finalistou byl i 48V startér-alternátor, v dnešní době nejekonomičtější řešení pro mild-hybrid vozidla.

Valeo převzalo ocenění 9. dubna na slavnostním vyhlášení Automotive News PACE Awards v koncertní síni Max M. Fisher Music Center v Detroitu. Automotive News PACE Awards již více než 20 let oceňuje vynikající inovace, technologický posun a ekonomickou výkonnost dodavatelů automobilového průmyslu. Toto prestižní ocenění je celosvětově uznávaným měřítkem inovací podniků.

V minulosti Valeo vyhrálo PACE Awards v roce 2016 za elektrické turbodmychadlo a vodou chlazený chladič klimatizace, v roce 2015 s vysokoúčinným alternátorem řady Efficient Generation, v roce 2014 díky systému zadních senzorů Back-Over Protection System, v roce 2013 za vstřikovací modul Air Intake Module, v roce 2012 se systémem stěračů AquaBlade®/VisioBlade®, v roce 2008 s parkovacím asistentem Park4U®, v roce 2007 za systém detekce mrtvého úhlu Multi-Beam Radar (MBR), v roce 2006 se systémem StARS micro-hybrid (stop-start systém s alternátorem a startérem v jedné jednotce) a v roce 2005 s asistentem jízdního pruhu LaneVue™ departure warning system.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!