Společnost Schwarzmüller se zaměřuje na strategické cíle

3 dubna 2018, 12:53

Skupina Schwarzmüller uzavřela fiskální rok 2017 s celkovým obratem 349 milionů EUR. To představuje růst o 2% oproti roku 2016. 

Roland Hartwig, generální ředitel skupiny Schwarzmüller
Roland Hartwig, generální ředitel skupiny Schwarzmüller

Růst výnosů v rámci současného plánovacího období, které začalo v roce 2012, činí 52 %. Roland Hartwig, generální ředitel skupiny Schwarzmüller oznámil tuto zprávu v sídle společnosti ve Freinbergu. Potvrdil také, že plán na rok 2020 zůstal nezměněn. Nyní, ve svém stopadesátém roce má rakouský výrobce prémiových užitkových vozidel za cíl vydělat 450 milionů EUR a prodat 10.000 vozidel za rok.

Hartwig také poznamenal, že odchylky od plánu z fiskálního roku 2017 byly udělány proto, aby se posunuly strategické cíle vpřed. Řekl, že prioritou bylo vytvoření výrobních linek, což vedlo k vytvoření zcela nových výrobních linek ve všech výrobních závodech. Redukcí výrobních časů se má zvýšit efektivita.

Od poloviny roku byly zdroje soustředěny na urychlení procesu přeměny výroby. Díky tomuto kroku bylo možné zkrátit proces přeměny o šest měsíců. „Počínaje podzimem 2018 nám zvýšená efektivita umožní nabídnout všem našim zákazníkům kratší dodací lhůty“, řekl Roland Hartwig, generální ředitel skupiny Schwarzmüller.

Více stavebních vozidel a vozidel pro přepravu odpadů.

Výroba v roce 2017 dosáhla úrovně předchozího roku a to 8.880 vozidel. Obrat se nicméně zvýšil výrazněji než počet vyrobených kusů. Vzrostl o 7 mil. EUR. „Toto dokazuje, že mix vozidel se posunul dále směrem k lukrativní oblasti stavebních vozidel a vozidel pro přepravu odpadů“, řekl Hartwig. V minulém roce bylo takovýchto vozidel vyrobeno 3.900. Reprezentovala 44 % z celkové výroby. To znamená, že skupina Schwarzmüller již dosáhla úrovně, plánované na rok 2020. Vozidla pro dálkovou přepravu tvoři momentálně 49 % produkce (4.350 vozidel). Zbytek jsou cisternová a speciální vozidla.

Dalších 8 milionů EUR pro výrobu

V roce 2018 skupina Schwarzmüller míří k dosažení obratu 370 milionů EUR a 9.300 prodaným vozidlům za rok. Po plném zavedení výrobních linek začnou výrobní závody pracovat v montážním taktu. Tato počítačově optimalizovaná výrobní metoda je zamýšlena tak, aby umožnila společnosti dosáhnout dalšího zvýšení efektivity. Většina investic ve výši 8 mil. EUR jsou využívány pro tento cíl. Financování je také použito pro výstavbu školící místnosti s cílem zlepšit postupy interních školení.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!