Knorr-Bremse TruckServices: efektivní řešení pro užitková vozidla všech typů a roků výroby

22 listopadu 2017, 12:31

Knorr-Bremse je přední světový výrobce brzdových systémů pro železniční a užitkové vozy s ročním obratem téměř 6 miliard euro (2015). Ve 30 zemích zhruba 25.000 zaměstnanců vyvíjí, vyrábí a servisuje brzdové, vstupní, řídicí a energetické systémy, HVAC a pokročilé systémy pro podporu řízení a také technologie a součásti pro hnací a převodová ústrojí. Jako vedoucí představitel v oblasti technologií – nyní déle než 110 let – společnost prostřednictvím svých produktů výrazně přispívá k větší bezpečnosti v silniční a železniční dopravě.

Knorr BremseVíce než miliarda lidí na celém světě každý den spoléhá na systémy vyrobené společností Knorr-Bremse. Za úspěšnou obchodní bilancí stojí rovněž dlouholetá spolupráce s významným partnerem na českém a slovenském trhu, společností E.M.T. spol.  r.o. působící v oblasti náhradních dílů pro nákladní vozy více než 22 let.

Nyní pod novou značkou TruckServices představuje společnost Knorr-Bremse atraktivní produkt zahrnující náhradní díly a služby, které mají zajistit, aby užitková vozidla všech typů a stáří fungovala spolehlivě a ekonomicky po celou dobu své životnosti.

EconX® – značka zahrnující originálně renovované produkty Knorr-Bremse
Renovované produkty jsou efektivní a ekologickou možností pro opravy starších vozidel, a proto tvoří důležitoučást portfolia TruckServices. V rámci uvedení této značky představila ve Frankfurtu společnost Knorr-Bremse kotoučovou brzdu SN7 a elektronický posilovač spojky ve verzi EconX.

Servisní sady pro kompresory
Knorr BremseServisní sada pro kompresory určená distributorům a servisům obsahuje všechny díly potřebné k provedení oprav a k maximalizaci efektivnosti. Společnost Knorr-Bremse se také soustředí výhradně na verze, které požaduje nezávislý trh s náhradními díly, čímž zjednodušuje a urychluje proces objednávání a dodání.

Posilovač spojky Longlife
Posilovač spojky Longlife představuje nový standard efektivity, funkčnosti a výkonu. Oproti srovnatelným produktům se dvěma miliony cyklů vydrží tento posilovač díky své robustní konstrukci a vylepšenému těsnění až čtyři miliony cyklů. Spolehlivý provoz usnadňuje řazení, zvyšuje jízdní komfort a snižuje namáhání hnacího ústrojí.

Rozšířený program v oblasti filtrů a válců stlačeného vzduchu
Společnost Knorr-Bremse je vedoucím představitelem technologie úpravy (vysoušení) vzduchu a filtrace již více než 20 let. Na základě svých zkušeností v tomto odvětví (oblasti úpravy vzduchu a pohonných systémů), společnost nyní rozšiřuje své portfolio o filtry, aby pokrývalo kompletní řadu produktů. Počínaje rokem 2017 bude společnost schopna dodávat vzduchové, olejové, palivové a kabinové filtry pro prakticky všechny aplikace u nákladních vozidel a autobusů. Existující portfolio se také významně rozšiřuje díky distribučnímu partnerství se společností Technomatik v segmentu válců stlačeného vzduchu.

Speciální nářadí pro odborné práce
Knorr BremseObnova složitých produktů do svého původního stavu prostřednictvím údržby, oprav nebo výměny vyžaduje speciální nářadí. Bez použití takových nástrojů se nejen mohou poškodit důležitá těsnění nebo izolace, ale také se výrazně prodlužuje doba potřebná pro danou práci. Na Automechanice se pod značkou TruckServices představila nová řada nářadí pro kompresory se spojkou a návěsovou EBS, která se vyvinula ve spolupráci se specialistou na nástroje, společností GEDORE Automotive. Na návštěvníky veletrhu také udělala dojem praktická měrka vyvinutá pod značkou TruckServices pro snadnou kontrolu tloušťky brzdových kotoučů.

Partnerský program TruckServices Expert Network
V rámci uvedení značky TruckServices společnost Knorr-Bremse také představila nový partnerský program TruckServices Expert Network, který pod jednou střechou zahrnuje partnerské distributory a servisní centra. Účastníci programu těží z odbornosti a sítě poskytované jedním z předních dodavatelů v segmentu nákladních vozidel.

Telematika TruckServices ProFleet Connect
V blízké budoucnosti rapidně vzroste počet vozidel, které budou součástí jednotného logistického systému. Konektivita na více úrovních povede k rapidnímu zvýšení efektivity jednotlivých vozidel. TruckServices ProFleet Connect nabízí mnohem víc než jen spojení mezi vozidlem a systémem pro správu vozového parku: Nabízí chytré služby, které používají data shromážděná za účelem vytváření přidané hodnoty pro provozovatele vozových parků i řidiče. Toto telematické řešení pro nákladní vozidla, autobusy a přívěsy je modulové a kompatibilní se všemi značkami vozidel. Společně se svým partnerem, společností Microlise, TruckServices uvádí v roce 2017 v Německu, Rakousku a Švýcarsku atraktivní řadu produktů a služeb pro řízení dopravy ProFleet Connect, kterou plánuje v následujících letech uvést v celé Evropě.

Strategická spolupráce mezi společnostmi Alltrucks a TruckServices
Knorr Bremse
Alltrucks, síť zahrnující více značek, kterou založili přední dodavatelé automobilového průmyslu – společnosti Bosch, Knorr-Bremse a ZF, vytváří nový standard v oblasti profesionální diagnostiky, servisu, údržby a oprav nákladních vozidel. Společnost Alltrucks představila na automobilovém veletrhu doplňky ke svému portfoliu, ke kterým patří dohoda o spolupráci se specialistou na nízké nakládací návěsy, společností Goldhofer, a spolupráce s dceřiným podnikem společnosti ADAC-TruckService, společností EuropeNet. Od roku 2014 se k síti společnosti Alltrucks připojilo v Německu, Rakousku, Švýcarsku a Itálii více než 210 servisních partnerů. Společnosti Alltrucks a TruckServices proto hrají důležitou roli při zajišťování toho, že provozovatelé vozových parků se mohou spolehnout na rychlou a odbornou asistenci místních partnerských distributorů a servisních center.

Knorr-Bremse opět nejlepší značkou v kategorii brzdových systémů
Na automobilovém veletrhu se podruhé udělovala cena „Best Brand“ (nejlepší značka) v oblasti brzdových systémů. Čtenáři časopisu PROFI-Werkstatt vybírali ze čtrnácti značek a opět zvolili společnost Knorr-Bremse. Společnost Knorr-Bremse měla ale ještě jeden důvod k oslavám: Společnost Alltrucks navíc vyhrála cenu „Best Workshop Concepts Brand“ (nejlepší značka servisních konceptů).

www.emt-czech.cz

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!