ZETOR na Agritechnice představil řadu novinek

21 listopadu 2017, 11:38

ZETOR s sebou na letošní ročník veletrhu Agritechnica přivezl spoustu novinek. Tou nejočekávanější bylo představení prvního traktoru v novém atraktivním designu v sériovém provedení, kterým je MAJOR HS 80. 

ZETOR na Agritechnice představil řadu novinek

Značka ZETOR se opět prezentovala na nejvýznamnějším zemědělském veletrhu Agritechnica. Hlavní novinkou společnosti ZETOR TRACTORS a.s. je první stroj v sériovém provedení v novém atraktivním ZETOR DESIGNU. Jedná se o MAJOR HS 80. Myšlenka na nový design traktorů ZETOR se zrodila už téměř před třemi lety s jasným záměrem – vytvořit produkt se silnou estetickou hodnotou a dát značce ZETOR novou ikonickou vizi odrážející hodnoty společnosti.

Nový design je charakteristický silnými tvary, které dodávají traktoru dynamiku a sílu, podtrhují emoce a vyjadřují energii. Zároveň přináší i funkční vylepšení, kdy má operátor z kabiny stroje lepší výhled na okolí traktoru a nové umístění světel osvětluje větší pracovní plochu před traktorem.

ZETOR na Agritechnice představil řadu novinek

Společně s aplikací nového designu pokračují práce na modernizaci a rozšíření produktového portfolia. Na AGRITECHNICE jsou tak představovány dvě nové modelové řady traktorů UTILIX a HORTUS s výkony od 40 do 70 koní.

Novou řadu UTILIX tvoří modely UTILIX HT 45 a UTILIX HT 55, nabídku modelů HORTUS představují stroje HORTUS CL 65 a HORTUS HS 65. Stroje jsou výkonné, jednoduché na ovládání a nenáročné na údržbu. Těmito modely se zároveň rozšiřuje nabídka univerzálních traktorů. Na trh budou uvedeny v prvním kvartálu roku 2018.

„Rozšířit produktovou nabídku hned o 4 nové modely se nám podařilo navázáním spolupráce s výrobcem traktorů TYM Tractor. Jihokorejský partner bude do ZETORU dodávat stroje v požadované specifikaci,“ doplňuje Robert Todt, ředitel Úseku prodeje a marketingu ZETOR TRACTOR a.s.

ZETOR na Agritechnice představil řadu novinek

Stroje budou dostupné na všech trzích, kde ZETOR působí, primárně na evropském a severoamerickém kontinentu. V USA jsou stroje nabízeny pod označením MAJOR HT (46 a 55 koní) a MAJOR HS (67 koní) a liší se v technické specifikaci, která je uzpůsobena požadavkům amerického trhu. Zákazníci v USA si produktové novinky mohou objednávat již od listopadu letošního roku. Společnost plánuje v roce 2018 prodat několik stovek kusů těchto nových strojů.

„Neustále modernizujeme traktory ZETOR. Inovujeme s ohledem na potřeby našich zákazníků a s ohledem na rostoucí legislativní požadavky,“ dodává k tématu inovací David Kollhammer, ředitel Úseku strategie ZETOR TRACTORS a.s.

Modely traktorů pro rok 2018 přinášejí zákazníkům především větší bezpečnost. Hlavním bezpečnostním prvkem je využití nových brzdových systémů, kdy jsou brzděny obě nápravy a všechna kola jsou nezávisle brzděna mokrými diskovými brzdami, s výjimkou traktoru PROXIMA o max. rychlosti 30 km/h.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!