Co mají společného propojené nákladní automobily a chytré domácnosti?

6 listopadu 2017, 12:06

Více pohodlí, více bezpečnosti a více možností: díky Bosch řešením v oblasti konektivity jsou nákladní automobily, domácnosti a nositelná elektronika stále chytřejší a efektivnější a přinesla společnosti Bosch dvě ocenění CES 2018 Innovation Awards za inovaci.

Optimalizace nákladů skrze propojený vozový park

Nabitý program, hodně kilometrů a neustále zvyšující se provoz: to je každodenní realita řidičů kamionů a jejich parťáků na kolech. Při zvládání úkolu se mohou řidiči a přepravní společnosti spolehnout na podporu od společnosti Bosch.

„Společná platforma pro telematiku je základem pro nové digitální služby pro užitková vozidla, která umožňuje přepravním společnostem lepší plánování přepravy, efektivnější využívání jejich vozového parku a bezpečnější dopravení zboží do místa určení,“ říká Dr. Dirk Hoheisel, člen představenstva společnosti Robert Bosch GmbH.

Jako uznání za své řešení telematiky v rámci přelomové konektivity pro těžká užitková vozidla získala firma Bosch cenu za inovaci CES 2018 Innovation Awards v kategorii Technika pro lepší život. Společná platforma pro telematiku byla vyvinuta ve spolupráci s firmami Daimler Trucks a Fleetboard a používá se v těžkých nákladních automobilech těchto výrobců po celém světě jako jejich datové středisko, které je základem pro nové digitální služby, jako je například Uptime od Mercedes-Benz.

Tato platforma kontroluje technický stav těžkých nákladních aut v reálném čase a odesílá informace, což umožňuje manažerům vozového parku odhalit poruchy ještě před tím, než k nim dojde, vyhnout se neplánovaným opravám, a ještě více optimalizovat plánované návštěvy autoservisu.

Tím se zvyšuje spolehlivost přepravy a snižuje se počet nákladných prostojů nákladních vozidel. Do budoucna může společná platforma pro telematiku Bosch umožňovat bezdrátovou aktualizaci softwaru. Díky bezdrátovým aktualizacím mají systémy vozidla neustále nové informace a šetří tak čas řidičů a manažerů vozových parků tím, že snižují počet návštěv autoservisů. Budou rovněž umožňovat instalaci nových a vylepšených funkcí přímo ve vozidlech.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!