Bulharsko vyhrálo mezinárodní finále Optifuel Challenge

31 října 2017, 13:32

18. října 2017 hostilo španělské Toledo mezinárodní finále soutěže v hospodárné jízdě Optifuel Challenge, pořádané značkou Renault Trucks. 29 řidičů z 29 zemí se utkalo v teoretickém a praktickém testu.

Mezinárodní finále Optifuel Challenge v Toledu

Plamen Ivanov, řidič a zároveň majitel bulharské společnosti Sunny Co, se stal vítězem čtvrtého ročníku této soutěže. Rumunskému řidiči Adrianu Ţinteaovi ze společnosti Ţintar Spedition patřila druhá příčka a konečně třetí místo obsadil Jochen Becker, zástupce lucemburské společnosti Tri Kipper.

Soutěž byla rozdělena na dvě části: v té první vyplňovali finalisté teoretický test, který prověřil jejich znalosti v hospodárné jízdě a tvořil 10% finálové známky. Ve druhé části finále soutěžící usedli za volanty modelů Renault Trucks T 480 Optifuel, aby změřili své síly během jízdy na vytyčené trase v běžném provozu, která trvala cca 40 minut.

Bulharsko se stalo vítězem

Plamen Ivanov se stal nejlepším řidičem v hospodárné jízdě pro rok 2017. Získal hlavní cenu v podobě tahače , který rozšíří jeho flotilu 23 vozidel tvořící výhradně modely značky Renault Trucks:

„Jsem nadšený, že jsem vyhrál Renault Trucks T, pro mě jsou to vůbec nejlepší vozidla! Jsem po mnoho let věrný značce Renault Trucks a dokonce jsem byl v Bulharsku úplně první, kdo si pořídil model Magnum,“ řekl Plamen Ivanov. Svoji účast v soutěži bral velmi vážně, a proto každý týden trénoval a používal systém Optifuel Infomax, aby mohl sledovat a zlepšovat svůj jízdní styl.

Dokázal jsem udržet nízkou spotřebu a přitom zachovat přepravní rychlost. Během soutěžní jízdy jsem pouze třikrát použil brzdový pedál!“ Plamen Ivanov absolvoval školení hospodárné jízdy Renault Trucks a nyní sám v Bulharsku školí své řidiče. Bulharský šampión dále získal voucher v hodnotě 6.000 € na nákup zboží dle svého výběru.

Adrian Ţintea získal voucher v hodnotě 2.000 € na nákup zboží dle svého výběru a pro svoji společnost pak voucher v hodnotě 5.000 € na služby v rámci sítě Renault Trucks.

Finálová trasa byla celkem náročná, kopcovitá s mnoha kruhovými objezdy,“ řekl Adrian Ţintea. „Jsem trošku zklamán, že se mi nepodařilo vyhrát hlavní cenu, protože jsem na Téčku intenzivně trénoval po svém vítězství v rumunském finále. Je to vynikající tahač, který mi umožňuje ušetřit každých 11.000 km jednu celou nádrž paliva.

Jochenu Beckerovi patřila třetí příčka. Získal voucher v hodnotě 1.000 € na nákup zboží dle svého výběru. Díky výsledku, kterého dosáhl, se může i jeho mateřská společnost těšit na voucher v hodnotě 2.5000 € na služby v rámci servisní sítě Renault Trucks. Jochen

Becker připustil, že se na finále nijak zvlášť nepřipravoval nad rámec času, který za volantem tráví během pracovní doby: „Kopcovitý terén byl hodně podobný tomu, po kterém jezdím v Lucembursku denně.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!