Dachser investoval 5 milionů eur do nového skladu na Slovensku

13 června 2018, 14:39

Mezinárodní poskytovatel logistických služeb DACHSER Slovakia spustil provoz nové skladové haly v Lozorně nedaleko Bratislavy. Projekt, do kterého společnost investovala 5 milionů eur, je součástí celoevropské růstové strategie celé skupiny DACHSER.

Roman Stoličný (vpravo), Managing Director a člen představenstva DACHSER Slovakia, a Viliam Bokšanský, nový Branch Manager pobočky v Lozorně, v nové hale

Výstavbou nové haly se pobočka v Lozorně rozrostla na celkovou plochu 64.000 m2.  Kapacita nové haly je 12 tisíc paletových míst na ploše 6.700 m2, skladová výška činí 14,5 metru a k dispozici je 13 ramp pro vykládku a nakládku kamionů.

Budova je vybavená nejmodernějšími technologiemi: automatickou balicí linkou, EPA prostorem pro manipulaci s materiálem citlivým na statickou elektřinu, je zde umístěná i speciální zóna pro VAS (Value Added Services – služby s přidanou hodnotou), která splňuje i náročné VDA standardy pro automobilový průmysl. Hala je napojená na stávající cross dock. Samozřejmostí je instalace IT aplikací, které byly vyvinuté přímo společností DACHSER v souladu s jejími globálními standardy.

Stejně jako Überherrn v Německu a Clermont-Ferrand ve Francii funguje logistické centrum v Lozorně také jako eurohub a je proto nepostradatelnou součástí evropské sítě DACHSER. Eurohuby působí jako spojovací články v rámci celé sítě, jsou ideálně situované pro distribuci do okolních zemí a probíhá zde konsolidace zásilek.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!