Tento hybridní vůz se poprvé objeví v Evropě. Již brzy se představí ve Frankfurtu

6 srpna 2024, 15:30

Shell Starship se poprvé ukáže v Evropě. Společnost představí nový koncept nákladního vozu na veletrhu Automechanika 2024 ve Frankfurtu.

Shell Starship 3.0 Hybrid

Shell Starship 3.0 Hybrid se poprvé objeví v Evropě

Shell Starship 3.0 Hybrid je koncepční nákladní vůz, který nedávno absolvoval předváděcí jízdy v Číně. Nyní zamíří do Evropy a bude to první příležitost vidět zde tahač naživo. Doprovodí ho prezentace, která ukáže, jak moderní technologie mohou zvýšit efektivitu přepravy nákladu a zároveň zlepšit spotřebu paliva a snížit emise CO2.

Redukovat emise je hlavním posláním výrobce. Doprava stále představuje čtvrtinu emisí CO2 na silnicích v EU. To následně nutí provozovatele vozových parků hledat způsoby, jak dekarbonizovat a plnit stále přísnější emisní normy. Starship 3.0 Hybrid má být jednou z odpovědí na poptávku po inovacích v oblasti aerodynamiky, emisí, spalování a využívání inteligentních systémů.

Starship 3.0 Hybrid je třetí variantou projektu, ale první navrženou mimo USA a první, která využívá hybridní pohonný systém. Ten byl vyvinut ve spolupráci s čínskou společností FAW Jiefang a je založen na vznětovém motoru poháněném biodieselem od společnosti Shell.

Nákladní vozidlo bude vystaveno ve Frankfurtu v hale 12, stánek B61, a také na venkovních stáncích F51 a F12.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!