Nový VW Transporter. Vůz postaven na základě… Fordu

6 srpna 2024, 15:26

VW poprvé ukázal nový Transporter a Caravelle T7. Vozy se velmi brzy připojí k modelům Multivan a ID.Buzz, i když levné nebudou…

foto: Volkswagen

Nový VW Transporter. Bude i elektrický a hybridní

Ačkoli by se “nový T7” mohl jmenovat Multivan, který je na trhu k dispozici již několik let, minivan na menším podvozku možná poněkud zklamal očekávání mnoha zákazníků. Vůz měl nahradit model Caravelle, ale nakonec byla představena nová generace.

Na jedné straně dostaneme něco zcela nového, co nahradí model T6.1, na straně druhé bude Transporter a Caravelle v podstatě klonem Fordu Transit Custom.

Nejnovější Transporter se bude prodávat nejen ve variantě s motorem TDI, ale také jako plně elektrický a plug-in hybrid. Očekávat můžeme také verzi PanAmerican.

foto: Volkswagen

Co se skrývá pod kapotou?

Základní verze vozu se bude prodávat se vznětovým motorem. Dvoulitrový turbodiesel (2.0 TDI) může být konfigurován ve třech výkonových variantách: 110 HP, 150 HP a 170 HP. Poslední dvě verze lze pořídit s pohonem všech kol (4Motion) a osmistupňovou automatickou převodovkou (170 HP verze nenabízí manuální převodovku).

Elektrická verze se naopak bude kupovat v konfiguracích o výkonu 136 KM, 215 KM a 281 KM. Všechny budou předem vybaveny stejnou baterií s čistou kapacitou 63 kWh a pohonem pouze zadních kol. Plug-in hybrid s pohonem “vpředu” se bude moci pochlubit výkonem 232 KM.

foto: Volkswagen

Nový VW T7. Kdy bude na trhu a jaké jsou ceny?

Očekává se, že Transporter a Caravelle budou na německém trhu k dispozici v roce 2025. Uvádějí se pouze ceny pro západní trh: cena dieselové verze by měla začínat na zhruba 38 000 EUR, tedy něco málo přes 960 000 Kč.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!