Dvojnásobné ocenění: ZF získává body za udržitelnost

22 května 2024, 14:29

Společnost ZF Commercial Vehicles Solutions (CVS) byla oceněna za svůj závazek k udržitelnosti. Získala dvě ocenění v rámci soutěže Springer Nature Group & Arthur D. Little Sustainability Award in Automotive 2024. Elektrický pohon nové generace CeTrax 2 dual společnosti ZF získal uznání za svou vynalézavost při umožňování elektromobility užitkových vozidel, zatímco závod ZF Bielefeld v Německu byl oceněn za inovativní postupy při repasování.

Cena za udržitelnost v automobilovém průmyslu, kterou společně pořádá nakladatelství Springer Nature Group a odborníci na udržitelnost a průmysl z mezinárodní poradenské společnosti Arthur D. Little, oceňuje příklady udržitelnosti v oblasti mobility.

“Ocenění podtrhuje náš pevný závazek k udržitelnosti,” řekl Winfried Gründler, senior viceprezident pro technologie hnacích ústrojí v divizi řešení pro užitková vozidla společnosti ZF. “Integrací inovativních udržitelných postupů do našich průmyslových procesů, ať už jde o repasování použitých komponentů, nebo vývoj nových řešení e-mobility, ukazujeme, jak může odpovědnost k životnímu prostředí ve spojení s technologickými inovacemi významně přispět k ochraně zdrojů a energetické účinnosti.”

Závod ZF Bielefeld: “Cradle-to-Cradle” Remanufacturing

Závod v Bielefeldu se specializuje na repasování modulů hnacích ústrojí pro výrobce vozidel a globální aftermarket v souladu s normami “cradle-to-cradle”. Závod provádí repasování použitých spojek nebo měničů točivého momentu, což umožňuje jejich opětovnou montáž do vozidel. Spojky se v průměru vyměňují každé dva až tři roky, přičemž procesy repasování v ZF Bielefeld uspoří až 90 % dílů a energie, což pomáhá šetřit zdroje a zároveň snižuje energetické nároky a emise CO2 ve výrobním procesu.

CeTrax 2 dual Electric Drive: Pokrok v mobilitě s nulovými emisemi

CeTrax 2 dual je varianta nové generace centrálního elektrického pohonu od společnosti ZF pro heavy-duty. Je navržen tak, aby se vešel do prostoru, kde by byla umístěna převodovka v konvenčně konstruovaném vozidle, což umožňuje výrobcům nabízet jak pohony se spalovacím motorem, tak elektrické pohony na jedné platformě vozidla.

CeTrax 2 dual je vybaven dvěma integrovanými 800voltovými měniči na bázi karbidu křemíku (SiC) a je schopen poskytovat trvalý výkon 380 kW a špičkový točivý moment 24 700 Nm pro vozidla do 44 tun. Jeho třístupňová převodovka se dvěma e-aktuátory nejen optimalizuje účinnost, ale zajišťuje plynulou akceleraci a tichý provoz s nulovými emisemi.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!