Ventily vzduchového pérování Knorr-Bremse v nabídce PENAX

6 června 2023, 12:05

Firma Penax rozšiřuje svou nabídku o nové ventily vzduchového pérování od Knorr-Bremse. Ty napomáhají k pohodlné jízdě a rovnoměrnému řízení pro nákladní vozidla, autobusy a přívěsy.

Nákladní automobil nebo přívěs vybavený ventilem vzduchového pérování má několik výhod. Hlavní funkcí ventilu je udržování konstantní výšky podvozku bez ohledu na přepravovaný náklad. To pomáhá zajistit plynulou a stabilní jízdu, zvyšuje bezpečnost a snižuje opotřebení systému odpružení vozidla.

Ventil funguje tak, že řídí tlak vzduchu ve vzduchových měších odpružení. Při zatížení vozidla se měchy odpružení stlačí, což způsobí snížení podvozku. Vyrovnávací ventil automaticky upraví tlak vzduchu tak, aby se podvozek zvedl zpět do původní výšky. Tím se udržuje konstantní výška vozidla bez ohledu na zatížení.

Další výhodou vyrovnávacího ventilu je funkce “omezení výšky”, která zabraňuje zvednutí podvozku nad určitou hodnotu. To pomáhá zabránit poškození vozidla nebo jeho nákladu v situacích, kdy je omezená světlá výška. Funkce “Second Ride Height” navíc umožňuje obsluze zvednout podvozek do alternativní výšky stisknutím tlačítka, například pro zvláštní situace, jako je nakládání nebo vykládání.

Funkce “Cross Throttling” také zabraňuje rychlému proudění vzduchu mezi dvěma výstupními porty, čímž snižuje riziko úniku vzduchu a zvyšuje účinnost systému odpružení.

Souhrnně lze říci, že nákladní vozidlo nebo přívěs vybavený ventilem vzduchového pérování nabízí několik výhod, jako je zajištění plynulé a stabilní jízdy, zvýšení bezpečnosti, snížení opotřebení systému odpružení vozidla, prevence poškození vozidla nebo jeho nákladu a zlepšení účinnosti systému odpružení.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!