Zetor Proxima HS 120 získal ocenění Zlatý klas 2021

21 září 2021, 11:57

Letošní 47. ročník mezinárodní výstavy Země živitelka byl pro společnost Zetor Tractors obzvláště úspěšný. Z rukou odborné poroty převzali zástupci společnosti prestižní ocenění Zlatý klas za model Proxima HS 120. Cena byla udělena za nejlepší zemědělský produkt v kategorii mechanizace.

Ocenění Zlatý klas

Značka Zetor tak navázala na úspěchy z předešlých let, kdy ocenění Zlatý klas získaly také modely z řady Crystal (2018, 2015), Forterra (2012) a Proxima (2009).

Modely z řady Proxima jsou univerzální traktory speciálně navržené pro práci se zemědělskými agregacemi, lesnickým zařízením, nářadím pro komunální služby a pro přepravu. Standardně jsou vybaveny kabinou s FOPS, pohodlným sedadlem, úložným prostorem a dalšími funkcemi, které obsluha traktoru ocení během dlouhé pracovní doby. Přední vývodový hřídel dosahuje výkonu až 60 kW, traktor může být vybaven systémem EHR a až čtyřmi páry rychlospojek. Vznětový čtyřválcový 16ventilový motor Zetor s vysokým převýšením krouticího momentu dosahuje výkonu od 76 do 117 HP.

Jednoduchý motor využívající systém mechanického vstřikování je méně náročný na provozní podmínky, údržbu i kvalitu paliva. Čtyřstupňová převodovka s třístupňovým automatickým násobičem a hydraulickou reverzací PowerShuttle nabízí 24 rychlostí vpřed a 24 rychlostí vzad. Model Proxima HS je nejlépe vybavený model řady.

Cílem soutěže Zlatý klas je ocenit špičkové výrobky a novinky z oblasti techniky a mechanizace v zemědělství, dále také z potravinářství, lesního a vodního hospodářství včetně opravárenství. Soutěž vyhlašuje Ministerstvo zemědělství České republiky a koná se pod záštitou ministra zemědělství v rámci Mezinárodního agrosalonu Země živitelka. Soutěží se podle vydaného Soutěžního řádu ve 4 kategoriích: rostlinná výroba, živočišná výroba, mechanizace, potravinářství a zpracovatelský průmysl. Přihlášené exponáty posuzuje soutěžní porota sestavená z odborníků (zástupci ministerstva zemědělství, odborného školství, výzkumných ústavů, kontrolních institucí zemědělsko-potravinářského komplexu).

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!