Silk Way Rally odstartovala v Rusku s jediným českým kamionem

7 března 2021, 11:47

Silk Way Rally odstartovala a s ní i jediný severočeský kamion z dílny MKR Technology, ve kterém sedí roudnický mechanik Daniel Kozlovský. Po čtvrtečním slavnostním ceremoniálu v ruském Omsku přišla v pátek na řadu 1. etapa. Tu ovládl letošní dakarský šampion Rus Sotnikov. Renault z Chvalína dojel na úvod osmý.

MKR Technology na závodech

„Ten začátek byl takový uskákaný. Na začátek jsme měli opravu velmi krátkou trasu v rychlém, ale zato velmi krásném terénu. Všude pole a lesy. Líbí se mi tu více než v Arábii a připadám si jako v pohádce o Mrazíkovi, čemuž pomáhají i pro tento kraj typické domky,“ rozplýval se nad scenériemi Daniel Kozlovský, palubní mechanik kamionu holandského pilota Martina van den Brinka.

Jejich červený kamion týmu Mammoet Rallysport zajel úvodní etapu v osmém nejrychlejším čase bez sebemenších potíží.

Posádky v první etapě čekala sice nejkratší závodní prověrka, ale v souhrnu to byla nejdelší etapa letošního ročníku. Zatímco měřený úsek měl necelých devadesát kilometrů, kompletní přejezd z Omsku do Novosibirsku měřil šest set sedmdesát kilometrů. Ruské kamazy do „své“ Silk Way Rally vyjely v silné sestavě. Vítěznému Sotnikovi, který je už dvojnásobným šampionem této dálkové soutěže, se ale v první etapě nejvíce se svým mazem přiblížil Bělorus Višňovský a to na rozdíl deseti vteřin. Van den Brink s Kozlovským ztratili přes pět minut a patří jim i průběžná osmá pozice.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!