Magazín Truck Racing favorizuje před sezónou Adama Lacka

3 dubna 2018, 12:07

Jediný evropský magazín specializovaný na závody tahačů, který právě slaví patnácté výročí svého vzniku, přináší před začátkem nové sezóny tradiční prognózu ohledně největších favoritů. Jak napovídá titulek, největší důvěře se těší Adam Lacko.

Truck Racing Magazine favorizuje Adama Lacka

Podle zástupce šéfredaktora TRM Karla Kříže, hraje v Adamův prospěch hned několik faktorů. „Jeho jezdecké schopnosti jsou minimálně na stejné úrovni, jako je tomu v případě Jochena Hahna a Norberta Kisse. V Buggyře pojede pátou sezónu, během předchozích čtyř si technika evidentně sedla. Loni získal svůj první titul, takže už nemusí nikomu dokazovat, že je více, než pouze talentovaným jezdcem,“ konstatuje Karel.

Navíc v truckracingu až tak moc neplatí pravidlo, že je snazší první titul získat, než ho obhájit. „Souvisí to s vývojem auta. Kdybych to měl přirovnat k fotbalu, titul nemůžete získat souhrou neskutečných náhod, jako tomu bylo například v případě týmu Leicester City v Premier League. Vždyť od roku 2005 je jediným jezdcem, který premiérový titul neobhájil Markus Bösiger. V roce 2008 jel ale za Buggyru, tudíž stejné auto, jako mistr Evropy David Vršecký.“Truck Racing Magazine favorizuje Adama Lacka

Do role největších pronásledovatelů Adama Lacka pasoval TRM dvojici Jochen Hahn – Norbert Kiss, v tomto případě se pomyslné misky vah přiklánějí spíše na stranu maďarského jezdce. „Co se vývoje auta týče, má Norbert před Jochenem roční náskok. Kromě toho jsme se shodli na tom, že je přece jen hladovější po úspěchu.“ Nečekané překvapení letos Karel Kříž neočekává. „Steffi se bude po přechodu z MAN na Iveco seznamovat s technikou. Antonio Albacete se sice dal znovu dohromady s Lutzem Bernauem, na celkové stupně vítězů to ale nevidíme.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!