Systém TPMS v pneumatikách návěsů povinný od července. Jak se připravit?

30 dubna 2024, 12:55

Povinné používání systémů TPMS v pneumatikách nákladních vozidel a návěsů vstoupí v platnost v červenci letošního roku. [1] Předpisy vyžadují, aby změna tlaku v pneumatikách o více než 20 % byla signalizována v kabině vozidla. To má zabránit nebezpečí. Společnost Goodyear je na to již připravena a přislíbila podporu vozovým parkům.

Goodyear TPMS

Systém TPMS společnosti Goodyear nabízí více, než vyžadují nové předpisy. Díky svým dlouholetým zkušenostem v této oblasti se společnost Goodyear zavázala podporovat vozové parky při přizpůsobování se novým požadavkům.

Společnost Goodyear považuje novou legislativu za důležitý krok k tomu, aby byla užitková vozidla bezpečnější a efektivnější. Účinnost takových řešení potvrzují zkušenosti dopravních flotil. Některé dopravní společnosti v Evropě dokázaly pomocí řešení TPMS společnosti Goodyear snížit počet poruch pneumatik až o 90 %. [2]

„Díky dlouholetým zkušenostem v této oblasti jsme připraveni podpořit dopravní společnosti při plnění požadavků nových předpisů. Řešení Goodyear TPMS je navrženo tak, aby zajistilo bezpečnost, zlepšilo spotřebu paliva a prodloužilo životnost pneumatik sledováním tlaku a teploty v pneumatikách v reálném čase s podporou uživatelsky přívětivých, inteligentních mobilních aplikací. Zákazníkům nabízíme kompletní sadu služeb, včetně instalace snímačů, údržby a také softwaru souvisejícího s analýzou dat. Flotily mají přístup k nejmodernějším řešením Goodyear a profesionálnímu servisu po instalaci prostřednictvím naší sítě TruckForce,“ vysvětlil Yves Sinner, ředitel společnosti Goodyear pro řízení služeb v oblasti Fleet Mobility Solutions.

Řešení TPMS společnosti Goodyear, které využívá pokročilé algoritmy pro předvídání potenciálních problémů, může zákazníkům nabídnout řadu výhod. Zatímco předpisy vyžadují, aby systém TPMS upozornil řidiče na problém s tlakem, řešení Goodyear TPMS může také upozornit technickou podporu na zjištěné anomálie dříve, než se ztráta tlaku stane závažnou, což umožňuje rychlou reakci. Společnost Goodyear spolupracuje se svými obchodními partnery na zajištění bezproblémové integrace a souladu s nadcházejícími předpisy. Společnost si plně uvědomuje význam proaktivních řešení pro efektivitu vozového parku a je odhodlána podporovat dopravní průmysl při plnění nových regulačních požadavků.

„Řešení Goodyear TPMS bylo vyvinuto tak, aby našim zákazníkům poskytovalo spolehlivost a klid a zároveň splňovalo požadavky nejnovějších předpisů. Je jedním z klíčových prvků portfolia Goodyear Total Mobility, které kombinuje vysokou kvalitu prémiových pneumatik Goodyear, efektivitu inovativních systémů řízení pneumatik a podporu sítě servisních partnerů Goodyear,“ uzavřel Piotr Czyzyk, generální ředitel Fleet Mobility EMEA, Goodyear.

[1] Klasifikace typů vozidel v EU: https://alternative-fuels observatory.ec.europa.eu/general-information/vehicle-types

[2] Srovnání 50 vozových parků před a po instalaci systému Goodyear TPMS na základě průzkumu provedeného společností Goodyear v roce 2019.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!