Wolfgang Muhri je novým CEO skupiny Schwarzmüller

13 března 2024, 14:41

Skupina Schwarzmüller má nového CEO, kterým se stal Wolfgang Muhri. Své funkce se ujal na začátku března 2024, jak sdělila výhradní majitelka a předsedkyně dozorčí rady Beate Paletar  v sídle firmy v Hanzingu v obci Freinberg u Schärdingu. 

Wolfgang Muhri, Schwarzmüller

Wolfgang Muhri stojí v čele skupiny Schwarzmüller jako CEO po odchodu prozatímního ředitele a COO Thomase Biringera. Ve vedení firmy ho budou podporovat CFO Daniela Lorenzer a CSO Maik Spindler. Oba zastávají své funkce rovněž teprve krátce.

„Mám od tohoto nového vedení vysoká očekávání. Restrukturalizace firmy na konci koronavirové krize se podařila, jak ukazuje pozitivní výsledek roku 2023. Nyní se soustředíme opět plně na naše vozidla a jejich prodej,“ zdůraznila předsedkyně dozorčí rady.

Wolfgang Muhri má dlouholeté mezinárodní zkušenosti na řídicích pozicích v oblasti průmyslu. Deset let působil u dodavatele pro automobilový průmysl ZKW ve Wieselburgu (Dolní Rakousko), naposledy jako COO skupiny ZKW Group GmbH. Předtím pracoval pro společnost Magna Steyr a jako hlavní manažer u rakouského výrobce zemědělských strojů Vogel & Noot.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!