Nové impulzy u skupiny Schwarzmüller

7 února 2024, 15:01

V říjnu 2023 byla Daniela Lorenzer jmenována do funkce Chief Financial Officer (CFO) a lednu 2024 byl Maik Spindler jmenován do funkce Chief Sales Officer (CSO). Tato rozhodnutí představují důležitý krok ve strategickém dalším vývoji skupiny Schwarzmüller.

Skupina Schwarzmüller má pod vedením COO Thomase Biringera za sebou náročný rok ovlivněný obtížnými podmínkami na trhu a výzvami spojenými s různými problémy v dodavatelských řetězcích. Navzdory náročným okolnostem zaznamenala firma v minulém obchodním roce potěšitelný obrat a očekává za rok 2023 pozitivní výsledek. Po náročném roce 2022, který byl ovlivněn stoupajícími náklady na materiál, cenami energií a nejistotou na trhu, dosáhla skupina Schwarzmüller v roce 2023 obratu 390 milionů eur. Výroba dosáhla se 7 600 vozidly velmi uspokojivého výsledku.

„Těší nás, že navzdory náročné situaci v minulém roce můžeme za rok 2023 očekávat pozitivní výsledek. Ten není jen výsledkem našeho velkého úsilí, ale také zaslouženou odměnou za podporu a mimořádnou loajalitu našich zaměstnankyň a zaměstnanců, kteří jsou semknuti s firmou“, zdůrazňuje Thomas Biringer, COO skupiny Schwarzmüller.

Zaměření na specifické produkty podle potřeb zákazníka a udržitelný růst

Poslední jmenování členů vedení jsou součástí strategie skupiny Schwarzmüller, jejímž cílem je dále se etablovat jako jednička na evropském trhu a se svými řešeními na míru poskytovat zákazníkovi maximální užitek. Schwarzmüller vyrábí 150 různých typů vozidel, z toho více než 100 přívěsů pro stavby a infrastrukturu. Valníková vozidla pro dálkovou přepravu nabízejí speciální varianty pro přepravu papíru, oceli nebo nápojů. 60 % vozidel obsahuje individuální komponenty nebo je dokonce vyrobeno na míru, což umožňuje přizpůsobení různým prostředím použití. Prostřednictvím pravidelných inovací v oblasti konstrukce, zpracování kovů a svařovací techniky určuje Schwarzmüller měřítka pro vyšší užitečné zatížení, delší doby používání, jednoduchou manipulaci a snížení emisí CO2.

Díky integraci společnosti Hüffermann, vysoce specializovaného výrobce a přední firmy v oblasti kontejnerových přívěsů, do firemního portfolia upevnila společnost Schwarzmüller svou pozici největšího evropského dodavatele přívěsů a nástaveb a nyní hledí vstříc budoucnosti, jejímž ústředním bodem jsou inovace, kvalita a spokojenost zákazníků. Skupina bude své tempo vývoje a svá zaměření průběžně přizpůsobovat požadavkům trhu, aby si udržela svou přední pozici a dále ji budovala. Důvěra ve schopnost zvládat výzvy oboru a rozšiřovat vlastní silné stránky podtrhuje progresivní přístup skupiny Schwarzmüller.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!