Chystají se změny ve společnosti Continental? Společnost zvažuje prodej některých aktiv

8 ledna 2024, 14:03

Společnost Continental plánuje prodat některá aktiva, aby mohla restrukturalizovat jednu ze svých divizí. Změny ve společnosti souvisejí s potřebou snížit náklady, která vyplývá z obtížné hospodářské situace.

Změna struktury společnosti

V rámci chystaných změn plánuje vedení firmy Continental vyčlenit část společnosti, která vyrábí displeje infotainmentu a ukazatele rychlosti a otáček. Tento postup jim poskytne možnost prodeje, partnerství s jinou společností nebo vydání kótovaných akcií. Současně byly oznámeny plány na postupné snižování investic do rozvoje divizí odpovědných za vývoj nových technologií. Cílem je, aby nejpozději do tří let nebylo na toto odvětví vynakládáno více než 10 % nákladů společnosti.

Finanční cíle a vyhlídky

Finanční cíle společnosti Continental zahrnují upravenou marži EBIT ve výši 8-11 % a celkové tržby v rozmezí 44-48 miliard eur během 2-3 let s výhledem na růst na 51-56 miliard eur v horizontu 3-5 let. Společnost nicméně zdůrazňuje, že automobilová divize zůstane ve struktuře společnosti Continental a bude tvořit důležitou součást její strategie tváří v tvář měnícímu se automobilovému trhu.

Společnost Continental uvedla, že pravděpodobně ukončí rok s tržbami ve výši necelých 7 miliard eur v divizi ContiTech, přibližně 14 miliard eur v divizi pneumatik a 20 miliard eur v automobilové divizi. Společnost očekává upravenou ziskovou marži blízkou 7 % v divizi ContiTech, 13 % nebo vyšší v divizi pneumatik a téměř 2 % v divizi automobilů.

Společnost Continental čelí výzvám, jako je potřeba snížit náklady a přizpůsobit se měnícím se trendům v automobilovém průmyslu. Navzdory těmto potížím akcie společnosti Continental v letošním roce posílily o 25 %, což může být známkou optimismu investorů. Plánované propouštění, uzavírání továren a potřeba podpory ze strany vlivné společnosti Schaeffler, která drží většinový podíl ve společnosti Continental, směřují společnost k obtížné, ale nezbytné transformaci.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!