Hankook rozšiřuje svůj evropský závod o výrobní linku na pneumatiky pro nákladní vozidla a autobusy

1 prosince 2023, 14:55

Výrobce prémiových pneumatik Hankook rozšiřuje svůj evropský závod o novou výrobní linku na pneumatiky pro nákladní vozidla a autobusy. Příslušnou žádost o výstavbu nové výrobní linky TBR (Truck Bus Radial) v závodě v Rácalmásu (Maďarsko) schválilo představenstvo 23. listopadu.

Hankook továrna

Továrna na výrobu pneumatik v Rácalmásu je v provozu od roku 2007 a je považována za základnu společnosti Hankook pro její expanzi v Evropě. Díky nejmodernějším výrobním zařízením má tento evropský závod po dokončení třetí fáze výstavby výrobní kapacitu 17 milionů pneumatik pro osobní a lehká užitková vozidla. V letošním roce získal také prestižní certifikaci ISCC PLUS (ISCC = International Sustainability & Carbon Certification).

Hankook do projektu, který má být dokončen do roku 2027, investuje přibližně 540 milionů eur. Rozšířením vznikne přibližně 450 nových pracovních míst. Po dokončení výrobního zařízení bude mít závod v Rácalmásu denní kapacitu až 2.380 pneumatik pro nákladní vozidla a autobusy, a bude jich vyrábět až 800.000 kusů ročně. Společnost Hankook má v současné době osm výrobních závodů po celém světě s celkovou kapacitou přibližně 102 milionů pneumatik ročně.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!