Extra rozvory a varianty kabiny pro vozidla DAF XD s motorem PX-7

21 listopadu 2023, 12:24

Aby bylo možné přizpůsobit vozidlo DAF XD individuálním úkolům a požadavkům provozovatelů, je nyní k dispozici model XD s motorem PACCAR PX-7 o objemu 6,7 litru s rozvory kol až 6,9 metru a kompletní sadou kabin, včetně variant Sleeper Cab a Sleeper High Cab. Vozidlo s titulem „International Truck of the Year 2023“ pohání motor PX-7 a dodává se jako vozidlo 4×2 s pevnou nástavbou.

Vůz DAF XD

Díky prvkům aktivní a pasivní bezpečnosti, přímému i nepřímému výhledu a pohodlí řidiče je model DAF XD vhodným distribučním vozidlem o hmotnosti 19 tun a více. Může být vybaven motorem PACCAR MX-11 s nízkou spotřebou paliva (220 kW / 300 k až 330 kW / 450 k) a – pro aplikace do 19 tun – i hospodárnou 6,7litrovou hnací soustavou PACCAR PX-7. Druhá jmenovaná verze má o 600 kg nižší hmotnost a nabízí výkon 167 kW / 230 k až 227 kW / 310 k.

Vedle již dostupné prostorné kabiny Day Cab nyní společnost DAF přidala do programu XD PX-7 kabiny Sleeper Cab a Sleeper High Cab. Obě kabiny nabízejí řidiči ještě větší jízdní komfort a obytný prostor a umožňují rozvážet po trasách, které zaberou více dnů. 70 cm široké lůžko je vybaveno mimořádně pohodlnou silnou matrací známou z modelu DAF XF.

Pohodlí řidiče ještě zvyšují nové, mimořádně dlouhé rozvory. Díky délkám až 6,9 metru jsou ideální zejména pro aplikace zaměřené na distribuci (s regulovanou teplotou nebo jinou) objemného, ale relativně lehkého zboží do supermarketů a maloobchodních prodejen.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!