Model DAF XB nové generace čeká debut na veletrhu Solutrans

21 listopadu 2023, 8:15

Řada DAF XB nové generace má světovou premiéru na výstavě Solutrans v Lyonu ve Francii, která se koná od 21. listopadu do 25. listopadu. Záře reflektorů je upřena na 12tunové vozidlo XB Electric – první 12tunové elektrické nákladní vozidlo pro městskou distribuci v Evropě. Na stánku společnosti DAF v hale 5 mu bude stát po boku model DAF XD Electric určený pro regionální distribuci s nulovými emisemi, model XFC pro stavební využití a „špičkový“ model XG+ pro dálkovou přepravu.

Společnost DAF Trucks s hrdostí představuje svá nová nákladní vozidla pro městskou distribuci ve třídě 7,5 tuny až 19 tun: vozidla DAF XB nové generace. Tato vozidla hladce integrují ekologickou ohleduplnost s bezkonkurenční efektivitou, bezpečností a pohodlím a staví na rozsáhlé řadě výrobků DAF, které získaly mnoho ocenění.

Nová generace DAF také zahrnuje model XFC pro segment stavebnictví, nabízí komplexní řadu vysoce efektivních elektrických vozidel s akumulátorem s nulovými emisemi, která jsou k dispozici ve variantách 12, 16 a 19 tun. Tato nákladní vozidla jsou navržena tak, aby podporovala přepravní společnosti na jejich cestě k silniční dopravě s nulovými emisemi a jsou mezníkem v oblasti udržitelné městské distribuce.

Vystavované vozy

Kompaktní 12tunový elektrický model XB Electric vystavený na veletrhu Solutrans, se svým jediným vstupním schůdkem, představuje ideální řešení distribuce ve městech s nulovými emisemi. Nabízí celou řadu možností rozvoru, počínaje 4,2 metry. Pro aplikace, ve kterých je vyžadováno vyšší užitečné zatížení, je řada XB Electric k dispozici také v 16tunových a 19tunových konfiguracích.

Model XD Electric je nákladním vozidlem pro regionální a národní distribuci s nulovými emisemi, včetně zásobování supermarketů a aplikací pro svoz odpadu. Je poháněn efektivním a spolehlivým elektromotorem s permanentním magnetem PACCAR EX-D1 nebo PACCAR EX-D2, který nabízí výkon od 170 kW / 230 k do 350 kW / 480 k. Pro dokonalé přizpůsobení těchto elektrických vozidel potřebám zákazníka je k dispozici kompletní řada akumulátorů se 2 až 5 řetězci, což vede k dojezdům přes 500 kilometrů s nulovými emisemi. Díky chytrému řízení vozidla a správě nabíjení dokáže model XD Electric každý den ujet působivých 1.000 kilometrů.

Třetí vozidlo na stánku je DAF XFC, určené pro profesionální a stavební aplikace. Model XFC je k dispozici s jedním nebo dvěma pohony a je navržen pro nejnáročnější práci v náročných podmínkách. Je vybaven 10,8litrovým motorem PACCAR MX-11 nebo 12,9litrovým PACCAR MX-13 motorem a díky nízké pohotovostní hmotnosti nabízí vysoké užitečné zatížení. Toto všestranné a robustní vozidlo má velký nájezdový úhel a velkou světlou výšku. Vyznačuje se jedinečným designem exteriéru s robustním nárazníkem, mřížkou a ocelovou ochrannou deskou chladiče. Model DAF XDC je k dispozici v konfiguracích náprav 4×2, 6×4 a 8×4.

Model DAF XG+ vlajkovou lodí řady nákladních vozidel DAF nové generace. Představuje budoucnost dálkových nákladních vozidel a plně využívá nových evropských předpisů upravující hmotnosti a rozměry. Vysoce aerodynamický design vede k maximálně úsporné spotřebě paliva a linie pásu s nízko posazenými okny umožňují působivý přímý výhled. Kromě toho XG+ nabízí v interiéru nejméně 12,5 m3 pracovního a obytného prostoru, což přináší bezkonkurenční pohodlí řidiče.

Na veletrhu Solutrans společnost DAF také představuje širokou škálu služeb, od velmi výhodných služeb společnosti PACCAR Financial až po smlouvy na opravy a údržbu DAF MultiSupport šité na míru. Aby společnost DAF podpořila zákazníky v přechodu na silniční dopravu s nulovými emisemi, nabízí širokou škálu řešení nabíjení prostřednictvím společnosti PACCAR Parts, vedle rad ohledně plánování tras a nabíjení a poskytnutí vyhrazeného školení pro řidiče, aby mohli svá vozidla co nejlépe využít.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!