Roadshow Continental Commercial Vehicle Tires začala svou pouť po Evropě

3 května 2023, 15:06

Společnost Continental pořádá roadshow s názvem Continental Commercial Vehicle Tires. S předváděcím kamionem plánuje projet 35 zemí a ujet 15.000 kilometrů. Během této jízdy navštíví oborové veletrhy a akce, kde představí své produkty se sloganem „Vaše podnikání, naše řešení“.

Roadshow Continental

Roadshow Continental začíná letos v květnu

Firma Continental od května 2023 bude zákazníkům z řad dopravních a logistických společností po celé Evropě ukazovat, co jim může nabídnout. Pěkně naživo, během velké roadshow. Nový předváděcí vůz se představí na veletrzích a akcích pro užitková vozidla v 35 různých zemích pod heslem „Vaše podnikání, naše řešení“. Roadshow začala 2. května 2023 v Lotyšsku a poté přes Estonsko a Litvu zamíří do Polska. Na území České ani Slovenské republiky se zastávka neplánuje.

„Roadshow se točí kolem našeho komplexního přístupu ke správě pneumatik, který vychází z konceptu Lowest Overall Driving Costs, zkráceně LODC, což je snaha o dosažení nejnižších celkových jízdních nákladů. Provozní náklady flotil, které jsou ovlivněny pneumatikami, tvoří více než 50 % celkových nákladů. Optimální výběr pneumatik, řízení servisu na základě dat a protektorování pneumatik mohou tyto náklady výrazně snížit. Právě na to se chceme zaměřit a ukázat v celé Evropě, že pneumatiky nejsou jen černé a kulaté, ale mají také obrovský potenciál úspor. Náš kamion představí nejnovější produkty a řešení společnosti Continental zaměřené na udržitelnost, efektivní správu pneumatik a digitalizaci,“ říká Enno Straten, Head of Strategy, Analytics and Marketing, Replacement EMEA Tires společnosti Continental.

Co bude společnost Continental prezentovat na své roadshow?

Continental na své roadshow poukazuje na všechna klíčová témata, která v současné době ovlivňují dopravní a logistický průmysl. Optimalizace nákladů a snižování emisí uhlíku za účelem splnění ambiciózních emisních cílů EU jsou dvě nejnaléhavější výzvy, kterým čelí provozovatelé vozových parků po celé Evropě.

Pneumatiky s nízkým valivým odporem, které mají pozitivní vliv na spotřebu paliva, jim pomáhají tento úkol splnit. Nová řada pneumatik Conti Hybrid, nedávno oceněná cenou Red Dot Award 2023 v kategorii produktový design, která je počátkem vývoje 5. generace pneumatik, nabízí také prodloužení kilometrového výkonu až o 20 % oproti předchozí generaci. Modely Conti Hybrid HS5 a HD5 budou k dispozici ve všech oblíbených rozměrech do konce letošního roku. Na předváděcím voze bude k vidění také nedávno uvedená pneumatika Conti VanContact Ultra. Tato pneumatika je určena především pro tzv. dodávky na poslední míli a vyznačuje se mimořádně silnou bočnicí, která zajišťuje vynikající odolnost.

Společnost Continental bude během akce také demonstrovat obrovský potenciál konceptu ContiLifeCycle. Opakované použití plášťů pneumatik pomáhá snižovat náklady. Při protektorování se spotřebuje méně surovin a vypouští méně škodlivin než při výrobě nové pneumatiky. Vzhledem k důrazu na celkové provozní náklady a udržitelnost nabývá protektorování pneumatik pro užitková vozidla na významu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!