Gebrüder Weiss opět vyráží na kole kolem světa

2 dubna 2023, 10:01

Mezinárodní logistická společnost Gebrüder Weiss pořádá druhý ročník cyklistické kampaně „Na kole kolem světa“ na podporu projektu zalesňování v Nikaragui. Letos si při tom klade ambiciózní cíl – objet celkem sedmkrát zeměkouli. Gebrüder Weiss tak vyzývá cyklistické nadšence z celého světa, aby od 1. dubna pravidelně šlápli do pedálů a podpořili společně dobrou věc.

Cycling around the World - cyklo kampaň Gebrüder Weiss

Gebrüder Weiss chce navázat na úspěšnou loňskou kampaň, kdy se účastníkům podařilo ujet na kole 249.392 kilometrů, což pro lepší představu znamená šestkrát objet rovník. Letos by společnost chtěla počet dosažených kilometrů ještě navýšit na 280.525 kilometrů, což odpovídá vzdálenosti cesty 7x kolem světa. Cyklisté se mohou zapojit od 1. dubna do 30. září 2023, přičemž počet ujetých kilometrů bude zaznamenáván a vypočítán v cyklistické aplikaci Radbonus.

Myšlenkou letošního ročníku je také ochrana životního prostředí, proto za každých ujetých 40 kilometrů na kole zaplatí Gebrüder Weiss výsadbu stromu v Nikaragui. Tato středoamerická země je vážně zasažena změnou klimatu a stromy, které zde budou vysazeny, jsou určeny k ochraně před povodněmi. Spolupracujícím partnerem je neziskové sdružení PRIMAKLIMA, jež se již více než 30 let podílí na projektech zalesňování.

Každý kilometr se počítá

„Jsme zvědaví, jak ambiciózní budou účastníci tentokrát. Laťka je vysoko, ale věříme v naši cyklistickou komunitu, která snad bude i nadále růst. Tato kampaň je určena všem, kteří milují pohyb a chtějí podpořit mobilitu šetrnou k životnímu prostředí. Každý kilometr se počítá a společně se můžeme posunout mnohem dál – koneckonců právě to jako logistická společnost děláme nejraději,“ říká Frank Haas, vedoucí oddělení strategie a komunikace značky společnosti Gebrüder Weiss.

Během prvního ročníku cyklistické kampaně, který skončil v září 2022, urazili účastníci celkem 249.392 kilometrů. Tím mezinárodní tým cyklistů několikanásobně překonal původní cíl objet zeměkouli (40.075 km), což přispělo k vysázení 5.000 stromů v africkém Togu.

Projekt Gebrüder Weiss firemní les v Togu

Nejlepších 250 cyklistů bude zařazeno do slosování o gravel kolo, na zajímavé ceny se ovšem mohou těšit také účastníci, kteří urazí trasu v rozmezí 60 až 6.000 kilometrů.
Veškeré informace o cyklistické kampani si můžete přečíst na www.gw-world.com/de/cycling-around-the-world.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!