Gebrüder Weiss otevřel novou pobočku v Albánii

1 března 2023, 11:11

Na začátku února otevřela společnost Gebrüder Weiss novou pobočku v Tiraně, hlavním městě Albánie. Zacelila tak geografickou mezeru mezi Černou Horou a Severní Makedonií a posílila svou síť poboček v oblasti jihovýchodní Evropy. Na západním Balkáně je nyní společnost Gebrüder Weiss zastoupena vlastními pobočkami v Albánii, Bosně a Hercegovině, Černé Hoře, Severní Makedonii a Srbsku.

„V uplynulých letech výrazně vzrostla přeprava do Albánie i z ní, velký podíl importovaného zboží přitom pochází z Evropské unie. S pobočkou v Tiraně, nejdůležitějším dopravním uzlu země, chceme zákazníkům z oblasti průmyslu a obchodu nabídnout přímá spojení do Albánie, resp. z ní směrem do EU,“ říká Thomas Moser, ředitel a regionální manažer pro oblast Černého moře /CIS ve společnosti Gebrüder Weiss.

Díky husté síti pozemní dopravy nejen v sousedních zemích, ale i ve střední a východní Evropě k tomu má společnost Gebrüder Weiss dobré předpoklady.

„V prvním kroku rozšíříme stávající sběrnou službu mezi Severní Makedonií (Skopje) a Albánií v obou směrech. Plánujeme také nová spojení s Itálií, což je hlavní obchodní partner Albánie,“ říká Dorina Islami, ředitelka pro Albánii ve společnosti Gebrüder Weiss.

Hospodářské vyhlídky v Albánii jsou po koronavirové pandemii opět pozitivnější. V roce 2023 se očekává ekonomický růst ve výši přibližně 3 %. V obchodní bilanci převažuje dovoz potravin, strojů, chemikálií a textilu. K produktům vyváženým do Evropské unie, s níž existuje již od roku 2009 dohoda o volném obchodu, patří oděvy a potraviny, železo, ocel a další stavební materiály.

„Rozvoj pobočkové sítě je dobrá zpráva i pro naše obchodní partnery v ČR, kterým tak opět nabídneme rozšíření stávajících přepravních služeb,“ vysvětluje Jan Kodada, obchodní a marketingový ředitel Gebrüder Weiss ČR.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!