RÖHLIG SUUS Logistics se zaměřuje na mezinárodní růst a otevírá první zahraniční sklad v České republice

27 září 2022, 14:52

Největší polský logistický operátor otevírá ve čtvrtém kvartálu letošního roku svůj první sklad v České republice. Na zdejším trhu roste poptávka po komplexních logistických službách, proto si společnost zvolila pro svou novou pobočku jihovýchodní část země. Brno je pátou lokací RÖHLIG SUUS Logistics s.r.o.

RÖHLIG SUUS Logistics je komplexní logistická společnost, jejíž strategie klade důraz na diverzifikaci a mezinárodní rozvoj podnikání. Jedním z předních zahraničních podniků skupiny je české zastoupení, které zaznamenalo v loňském roce nárůst tržeb o 56 %. Nabídka služeb zahrnuje silniční, leteckou, námořní, železniční a 4PL dopravu. Nová investice umožní rozšířit portfolio o kompletní servis smluvní logistiky, zahrnující např. e-commerce služby, odbavování LCL a distribuci zásilek po ČR a do sousedních zemí.

„Pozice České republiky jako významného logistického centra neustále roste. Česká republika je také druhým klíčovým partnerem Polska z hlediska exportu a obratu zboží. Pobočka v Brně zvýší naše provozní kapacity a umožní nám rozšířit nabídku služeb. Toto bude mít významný vliv na budoucí rozvoj naší sítě mezinárodní a vnitrostátní LCL přepravy a smluvní logistiky v regionu” říká Jiří Chládek, výkonný ředitel RÖHLIG SUUS Logistics pro Českou a Slovenskou republiku.

Společnost působí na českém trhu od roku 2018. Nová pobočka se bude nacházet v GLP Parku Brno – Holubice. Brněnsko je charakteristické svou strategickou polohou ─ je významným místním obchodním uzlem s výborným dopravním propojením na Slovensko, do Polska, Maďarska a Rakouska. Sklad začne fungovat ve 4. čtvrtletí 2022. Skladové prostory RÖHLIG SUUS Logistics budou činit více než 8.000 m2.

Každé z nových skladových zařízení RÖHLIG SUUS Logistics splňuje nejvyšší ekologické standardy a má certifikaci BREEAM. Na střechách brněnského skladu jsou instalovány fotovoltaické panely a speciální systém zachycování dešťové vody. Toto umožní dešťovou vodu znovu využít mj. pro účely péče o zeleň obklopující objekt. V areálu budou k dispozici nabíječky pro elektromobily. Kromě toho bude společnost používat vysokozdvižné vozíky s lithium-iontovými bateriemi spíše než kyselinové, což výrazně zvyšuje bezpečnost zaměstnanců a životního prostředí.

Brněnská pobočka vytvoří nová pracovní místa odhadem pro 30 zaměstnanců.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!