Nová generace zájezdových autobusů Setra ComfortClass a TopClass

2 srpna 2022, 11:57

Společnost Setra chystá novou generaci zájezdových autobusů. V rámci dalšího vývoje nastavuje nová tvář rodiny nové akcenty z hlediska vzhledu a technologie a dále zvýrazňuje profil tradiční značky.

Šéfdesignér Daimler Buses Stefan S. Handt: „Vpředu je nový full LED reflektor v kombinaci blinkrů, denního svícení a pozičních světel. Setra bude nyní rozpoznána jako Setra i na dálku.“

Především se zavádějí nové asistenční systémy založené na nové struktuře elektriky/elektroniky, které jsou v evropském zájezdovém autobusu k dispozici vůbec poprvé. Díky nim jsou zájezdové autobusy Setra bezpečnější, pohodlnější, uživatelsky přívětivější a znatelně hospodárnější a šetrnější k životnímu prostředí.

Setra ComfortClass a TopClass jsou prvními zájezdovými autobusy v Evropě, které jsou vybaveny novým Active Drive Assist 2, kombinací několika asistenčních systémů, které aktivně podporují řidiče při udržování vzdálenosti a v jízdním pruhu. Active Brake Assist 5 (ABA 5 ) – dokáže brzdit i pro pohybující se a stojící chodce. ABA 5 a Active Drive Assist 2 jsou dva z několika technických předností nových zájezdových autobusů, které odlehčují řidičům a zajišťují větší bezpečnost.

Nová generace zájezdových autobusů Setra bude mít světovou premiéru pro novináře během tiskových dnů „IAA Transportation“ v Hannoveru (18. – 20. září 2022). ComfortClass a TopClass bude zákazníkům k dispozici na premiérové ​​akci od 23.-25. září 2022 v Neu-Ulmu, poté na mnoha evropských veletrzích ve Španělsku, Itálii, Švédsku, České republice a Francii a také na dalších road show.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!