Model DAF XD nové generace se představí na veletrhu IAA 2022

28 června 2022, 14:23

Firma DAF představila model DAF XD nové generace. Tato zcela nová řada nákladních vozidel vyhovuje novým standardům kvality, bezpečnosti, efektivity a pohodlí řidiče a je plně připravena pro hnací soustavy s nulovými emisemi. Model DAF XD nové generace bude odhalen v září na veletrhu IAA v německém Hannoveru.

Model DAF XD nové generace je založen na platformě vozidel pro dálkovou přepravu XF, XG a XG⁺, oceněných titulem „International Truck of the Year 2022“. Její konstrukce, zahrnující aerodynamiku, pohonné jednotky, lepší kabinu a její vybavení, vše doplněné kvalitní povrchovou úpravou, bude nyní představena v segmentu distribuce i specializované přepravy.

Pro nejlepší přímý výhled – což je klíčová vlastnost pro městský provoz – má model DAF XD nové generace nízko posazené velké čelní sklo i boční okna. Snížené usazení kabiny přispívá k optimálnímu přímému výhledu, právě tak jako volitelné okno s výhledem na obrubník. Unikátní systém DAF Corner View a digitální kamerový systém DAF zaručují dokonalý nepřímý výhled.

Úspoře paliva a nízkým emisím CO2 napomáhá vynikající aerodynamika kabiny, nová hnací soustava PACCAR MX-11 a sada pokročilých asistenčních systémů řidiče. Bezdrátové aktualizace softwaru správy vozového parku DAF Connect znamenají další úsporu času. Rozsáhlá dostupnost PTO, modulů pro upevnění nástavby a konektorů přispívá k perfektní technické vstřícnosti pro výrobce nástaveb.

Model nabízí bezpečnější vstup pro řidiče a prostornou kabinu s užitným objemem téměř 10 m3. Přístrojová deska je vybavena jasně viditelnými a plně digitálními přístrojovými panely. Jízdu i ovládání vozidla usnadňuje zcela nová konstrukce přední části podvozku, odpružení kabiny a odpružení zadní nápravy.

Model DAF XD nové generace bude k dispozici nad rámec oblíbené, univerzální řady vozidel DAF CF pro distribuci a specializovanou přepravu. Zahájení výroby je plánováno na podzim 2022. Platforma vozidla DAF XD je samozřejmě plně připravena pro všechny typy hnacích soustav, včetně alternativních pohonných jednotek.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!