Elektrické modely Renault Trucks T a C řady E-TECH

22 března 2022, 9:09

Renault Trucks rozšiřuje svoji nabídku elektrické řady o vozidla s hmotností do 44 tun a to konkrétně Renault Trucks T E-Tech pro regionální dopravu a Renault Trucks C E-Tech pro stavební obory. Značka plánuje zahájení prodeje těchto vozidel v roce 2023.

Renault Trucks

Renault Trucks tak naplňuje svůj závazek podporovat energetickou transformaci svých zákazníků a ambici poskytovat elektrická nákladní vozidla pro každý dopravní sektor. Od roku 2020 výrobce postupně uvedl na trh řadu 100% elektrických vozidel od 3,1 do 26 tun vyrobených ve Francii.

Od začátku roku 2023 bude Renault Trucks nabízet i nákladní vozidla do 44 tun: Renault Trucks T E-Tech pro regionální dopravu a Renault Trucks C E-Tech pro stavební obory.

Široká nabídka elektrických motorů a výkonných baterií

Tyto nové modely z řady těžkých nákladních vozidel Renault Trucks budou vybaveny dvěma nebo třemi elektromotory poskytujícími kombinovaný výkon až 490 kW (srovnatelný s výkonem 666 k) a převodovkou Optidriver.

Vozidla Renault Trucks T a C E-Tech budou mít dva až šest lithium-iontových akumulátorů s kapacitou 180 až 540 kWh. Baterie vozidel bude možní plně nabít za 9,5 hodin střídavým proudem (AC) do 43 kW nebo za 2,5 hodiny jednosměrným proudem (DC) do 250 kW. Tato vozidla budou poskytovat dojezd až 300 km na jedno nabití a až 500 km s mezi dobíjením (250 kW) v délce jedné hodiny.

Pět konfigurací vozidel a tří typy pomocných pohonů pro snadnější montáž nástavby

Vozidla Renault Trucks T a C E-Tech budou vybavena třemi typy pomocných pohonů (PTO): elektrickým, elektromechanickým anebo na převodovce pro snadnější přizpůsobení jakémukoli typu nástavby, a tedy i způsobu použití.

Tato řada elektrických vozidel bude mít celkovou hmotnost 44 tun a bude dostupná v konfiguraci tahač 4×2 a 6×2 a podvozek 4×2, 6×2 a 8×4.

Nabídka Renault Trucks T a C E-Tech bude uvedena na trh v prvním čtvrtletí roku 2023. Vozidla budou vyráběna ve výrobním závodě Renault Trucks v Bourg-en-Bresse.

Renault Trucks doplněnou nabídkou vozidel od 3,1 do 44 tun a komplexní podpory zákazníků zintenzivňuje svoji strategii a směřuje ke svému cíli, kdy by do roku 2030 měla elektrická vozidla představovat 50 % jeho objemu výroby.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!