První bezvzduchové pneumatiky Goodyear na autonomním vozidle

21 července 2021, 13:08

Společnost Goodyear vyvinula nepneumatickou (bezvzduchovou) pneumatiku (NPT) a kompletní kolo pro podporu městské dopravy využívající autonomní vozidla. Toto řešení již používá dopravní úřad v Jacksonville (JTA) v USA.

bezdušové pneumatiky Goodyear

V uplynulých třech letech testovaly společnosti Goodyear a Local Motors na autonomním vozidle Olli pneumatiky NPT. Testy poskytly více informací o nepneumatických pneumatikách, které mohou být odolným, bezúdržbovým a robustnějším řešením pro autonomní vozidla. Prostředí městské dopravy je ideálním místem pro testování alternativní architektury pneumatik vzhledem k nižším rychlostem a méně proměnlivým jízdním trasám.

testování pneumatik Goodyear na autonomním vozidle Olli

Společnosti Goodyear a Local Motors budou ve spolupráci se společností JTA shromažďovat údaje z výzkumu, který se bude týkat další zpětné vazby ohledně jízdního komfortu, hluku a dalších proměnných.

– Věříme, že s dalším vývojem mobility mohou pneumatiky změnit způsob, jakým se pohybujeme, a že alternativní bezvzduchové konstrukce jsou ideální, zejména v rostoucím prostředí autonomní dopravy,“ říká Michael Rachita, senior projektový manažer pro nepneumatické pneumatiky Goodyear. – Jedná se o důležitý milník, protože dnes usilujeme o rozvoj mobility a do konce desetiletí chceme uvést na trh první zcela bezúdržbové pneumatiky vyrobené v duchu udržitelnosti.

– Autonomní vozidla, jako je Olli, musí snižovat náklady na údržbu a spolehlivě fungovat, uvedl generální ředitel společnosti Local Motors Vikrant Aggarwal. – Nepneumatické pneumatiky Goodyear mají potenciál snížit zátěž údržby a zajistit cestujícím tichou a komfortní jízdu. Bezvzduchové pneumatiky by se v nadcházejících letech mohly stát průmyslovým standardem.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!