Continental vstupuje do segmentu plnogumových kol pro průmyslová vozidla se třemi značkami

1 července 2021, 11:29

Průmyslová vozidla jsou při svém každodenním používání vystavena různým výzvám: odlišným povrchům, době používání, nosnosti a dalším faktorům jako jsou zatáčení, dojezdová vzdálenost a různorodé teplotní požadavky. Při příležitosti oslav svého 150. výročí založení reaguje Divize Continental Commercial Specialty Tires na specifické potřeby zákazníků a mění pozici některých svých produktů v segmentu průmyslových pneumatik.

Continental nabídka pneumatik

Ve strategii rozvoje tří značek nabízí Continental portfolio robustních plnogumových kol na míru pod značkami Continental, General Tire a Barum – pro různé průmyslové aplikace a pro různé požadavky zákazníků. Široká škála prémiových průmyslových kol Continental, portfolio kol pro provoz střední intenzity pod značkou General Tire a kola pro použití s nízkou intenzitou značky Barum poskytují ideální řešení plnogumových kol pro různé segmenty zákazníků.

Plnogumová kola Continental jsou ideální pro náročné aplikace s vysokou intenzitou provozu. Všude tam, kde je vyžadován vysoký motohodinový nájezd v kombinaci s odolností. Plnogumová kola a bandáže jsou extrémně stabilní a zajišťují nízký valivý odpor díky směsi Continental Plus. Nižší zahřívání kola vede ke zvýšení energetické účinnosti a spolehlivému výkonu v nejnáročnějších aplikacích 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Plnogumová kola jsou ideální pro vysokozdvižné vozíky a další manipulační techniku používanou ve výrobě, skladech, nejrůznějších logistických aplikacích nebo třeba i na letištích.

Výrobní a průmyslové závody, kde je velmi důležité čisté pracovní prostředí, například v potravinářském nebo farmaceutickém průmyslu, oceňují nešpinící variantu těchto kol, která na podlahách nezanechávají černé stopy.

General Tire: Robustní partner pro aplikace se střední intenzitou

V roce 2021 společnost Continental uvádí na trh tři zbrusu nové produkty General Tire pro   vysokozdvižné vozíky, průmyslové přívěsy a další typy manipulační techniky.

General Tire Lifter je plnogumové kolo pro vnitřní a venkovní logistické aplikace se silným zaměřením na odolnost a robustnost. Je ideální pro použití střední intenzity. General Tire Lifter se používá především v jedno až dvousměnných provozech, kde je kolo zárukou toho, že se práce odvede bez prostojů.

Bandáž General Tire Smooth byla vyvinuta především pro vnitřní aplikace, kde její hladký profil zajišťuje komfort při odvalování kol a trakci na tvrdých, rovných vnitřních površích. General Tire Trac s drážkami dezénu je určen pro aplikace, kde je potřeba dobrý záběr, například na rampách a při venkovním použití, kde je podklad vystaven vnějším vlivům, a tedy i riziku mokrých kluzkých povrchů.

General Tire Lifter a Smooth jsou k dispozici také v „nešpinící verzi“, konkrétně pro použití v průmyslových prostředích, kde by pneumatika neměla zanechat černé stopy.

Continental a General Tire doplňuje nová řada plnogumových kol Barum Industry, která jsou vhodná zejména pro aplikace s kratšími provozními cykly. Kola Barum byla speciálně navržena pro jednosměnný nebo méně náročný provoz. Pro tyto aplikace bude Barum Industry poskytovat požadovaný výkon, aniž by zklamal uživatele.

Celosvětová premiéra nové Barum Industry bude v průběhu roku 2022.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!