Společnost Volvo Buses uvádí na evropský trh zcela nový dvoupatrový autobus vysoký 4 metry

8 února 2021, 11:29

Společnost Volvo Buses uvádí na trh zcela novou verzi svého dvoupatrového autobusu Volvo 9700 DD o výšce 4 metry, která je šitá na míru pro provoz v celé Evropě. Díky tomuto nejnovějšímu přírůstku do produktové řady Volvo Buses nyní nabízí zákazníkům jednu z nejširších a nejflexibilnějších řad prémiových autobusů pro expresní, linkovou a turistickou přepravu.

Volvo dvoupatrový autobus

„Nová verze našeho vysoce ceněného dvoupatrového autobusu Volvo 9700 DD dále rozšiřuje širokou škálu možností, které mají naši zákazníci v Evropě k dispozici. Double Decker je rostoucí poptávka provozovatelů v Evropě a jsme velmi rádi, že nyní zavádíme tuto verzi, abychom splnili vysoké požadavky našich zákazníků na kvalitu, efektivitu a produktivitu,“ říká Ulf Magnusson, viceprezident společnosti Volvo Buses.

Nový dvoupatrový autobus je založen na stejné platformě jako úspěšná řada autokarů prémiového segmentu Volvo 9900, Volvo 9700 a Volvo 9700 DD, vysoké 4,25 m. Bezpečnost a pohodlí jsou obzvláště vysoké třídy a autobus lze přizpůsobit tak, aby vyhovoval různým požadavkům zákazníků a provozním potřebám, a nabízí výběr délek, uspořádání a alternativ vybavení.

Nový model disponuje pokročilou konektivitou, která operátorovi umožňuje lepší monitorování a kontrolu nad vozidlem, jako například sledování v reálném čase, a umožňuje optimálně plánovat návštěvu servisu.

„Za pomoci programu Správa zón může operátor také určit, jak rychle může být autobus v určitých předdefinovaných zónách řízen. To má pozitivní dopad na bezpečnost i spotřebu paliva,“ říká Ulf Magnusson.

Nízká hladina vnitřního hluku, ergonomicky navržená sedadla Volvo až pro 96 cestujících a efektivní klimatický systém se samostatnými zónami pro cestující a řidiče zajišťují příjemnou cestu bez ohledu na vnější podmínky. Audio systémy, multimediální systémy a informační systémy pro cestující jsou k dispozici v různých verzích. Otvory dveří, středová ulička, vnitřní schody a výšky střechy jsou dimenzovány tak, aby usnadňovaly vstup a výstup.

Prostor pro řidiče v novém dvoupodlažním autobusu je prostorný a vyvýšený, aby byla zvýšena bezpečnost a poskytoval vynikající výhled na okolní provoz. Autobus je vybaven asistenčními systémy řidiče, jako je podpora jízdy v pruhu, podpora bdělosti řidiče a varování před kolizí s nouzovou brzdou, dále elektronicky ovládanými brzdami, elektronickým stabilizačním systémem a řízením smyku. Nově vyvinutý systém odpružení v kombinaci s nízkou hmotností karoserie má za následek nízké těžiště a vynikající stabilitu na silnici.

Hnací ústrojí s 11litrovým motorem Volvo a převodovkou I-Shift přispívá k vynikající jízdě a ovladatelnosti spolu s vynikající spotřebou paliva. Volvo 9700 DD je certifikováno pro provoz na konvenční naftu i obnovitelná paliva, jako jsou HVO a RME.

Fakta: nové Volvo 9700 DD

  • výška: 4 m
  • délka: až 14.8 m
  • počet cestujících: až 96
  • kapacita zavazadel: až 8 m3
  • převodovka: Volvo D11K 460 k, automatizovaná převodovka I-Shift
  • chassis: Volvo B11RLE, 6×2
  • nástavba: Carrus Delta Oy
  • WC a kuchyňka – možné jako opce

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!