V Opavě se chystají dvě soutěže v orbě

8 září 2020, 12:53

Ve dnech 18. – 19. září Opava hostí hned dvě soutěže – 47. ročník Mistrovství ČR v orbě a zároveň také 3. ročník Středoevropského mistrovství v orbě.

Soutěže v orbě v Opavě

Velká výstava zemědělské techniky a bohatý doprovodný program čeká na jednotlivce i celé rodiny.

Značka Zetor přivítá návštěvníky ve spolupráci s jejím lokálním prodejcem, firmou Agroservis Hlučín. U stánku si budete moci prohlédnout traktory z produktových řad Forterra a Crystal. Stranou nezůstanou ani modely z produktových řad Major, Proxima a další.

Akci pořádá Společnost pro orbu ČR, z.s. pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana, ve spolupráci s Moravskoslezským krajem, městem Opava a Masarykovou střední školou zemědělskou v Opavě. Mezi soutěžní kategorie Mistrovství republiky patří klasický jednostranný pluh a otočný dvouradličný pluh, v sobotu pak proběhne orba koňmi a orba historickou technikou.

V rámci 3. Středoevropského mistrovství v orbě soutěží za Českou republiku Aleš Malý a Petr Šteidl (druhý a třetí z loňského Mistrovství ČR v kategorii oboustranných dvouradličných pluhů) a také Josef Šťastný a Josef Mališ (druhý a třetí z kategorie pluhů klasických).

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!