Nový Zetor Crystal HD přináší další inovace

24 července 2020, 16:55

Jízdní komfort, dobrá zvedací síla nebo velmi dobrý výsledek při spotřebě. To je jen drobný výčet přívlastků, které můžeme vidět u mezinárodních recenzí vlajkové lodě společnosti Zetor. Oceňovaný CRYSTAL HD letos přichází v modernizované verzi s množstvím funkčních inovací.

Nový Zetor Crystal HD

Modernizovaný stroj zákazníkům ve srovnání s předchozím modelem přináší řadu vylepšení. Je vybaven šestiválcovým motorem DEUTZ TCD 6.1. L6 s maximálním výkonem 171 koní. Motor splňuje nejnovější emisní standardy EU Stage V a nezatěžuje tak životní prostředí nadbytečnými škodlivinami. Zachovává si přitom provozně ekonomické parametry předchozí generace.

K největším změnám však došlo v kabině. Zcela nová střecha vycházející z designové studie Zetor by Pininfarina uživatelům díky svému vykrojenému tvaru a novému střešnímu oknu umožní lepší výhled na nakladač. Navíc již ve standardu splňuje bezpečnostní normu FOPS (ochranná konstrukce před padajícími předměty).

Traktor je vybaven také novým kontrolorem pro ovládání pracovních světel a majáků. Obsahuje množství pokročilých funkcí, jako je automatická aktivace pracovních světel dle zvoleného směru jízdy nebo paměťová funkce. Stroj disponuje LED paketem se 4 střešními světly a 2 hledáčky, který je možné na přání rozšířit o další 4 LED střešních světla.

Mezi další inovace patří nová technologie plastů zajišťující vyšší teplotní odolnost a UV stabilitu materiálu. Traktor navíc disponuje novým systémem klimatizace a vytápění, které nabízí výrazné zlepšení jejich účinku.

U traktoru zůstává přední odpružená náprava, multifunkční pravý panel s elektronicky ovládanými sekcemi hydrauliky, tříbodový závěs s maximální zvedací sílou 85 kN a převodovka ECO 40 umožňující při maximální rychlosti 40 km/h pracovat na úsporných 1750 otáček.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!