První Volvo LNG v České republice

25 února 2020, 11:48

Je to přesně rok co se společnost Volvo Group Czech Republic aktivně zapojila do představování své alternativy na zemní plyn Volvo FH a Volvo FM LNG a tím naplnila jednu ze svých hlavních firemních hodnot  – péči o životní prostředí. V dubnu loňského roku otestovali vozidlo Volvo FH LNG s českými novináři a zároveň se vozidlo představilo českým dopravcům, kteří měli o tento typ vozidla zájem.

První Volvo LNG v České republice

Vozidla FM/FH LNG splňují normu Euro 6 a výkonem i úsporou paliva se vyrovná vozidlům na naftu. Daleko méně ale zatěžují životní prostředí. Vozidlo Volvo FM/FH LNG – může spalovat buď bioplyn (emise CO2 se v porovnání s naftou sníží až o 100 %), nebo zemní plyn (emise CO2 se v porovnání s naftou sníží o 20 %). Uvedené hodnoty uvádějí množství emisí vzniklé vlastním provozem vozidla a popisuje je parametr „tank-to-wheel” (z nádrže ke kolům).

Vozidlo využívá unikátního řešení v podobě dieslového cyklu motoru, jednohadicového systému při tankování LNG a duálního vstřikovače. Společnost Helicar zakoupením tohoto vozidla se rozhodla razatně snížit svou ekologickou stopu a zapojit se tak do programu snížení emisí v České republice. Helicar je společnost, která je součástí společenství L7 Group. Souprava pro přepravu vozidel bude sloužit především pro přepravu osobních vozidel koncernu Škoda Auto.

Nákladní vozidla Volvo LNG dokáží snížit emise CO2 o 20 až 100 %. Volvo Trucks svým důrazem na nové, energeticky úsporné technologie pro plynem poháněná vozidla umožňuje významně snížit negativní dopad těžké regionální a dálkové přepravy na životní prostředí.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!