Volvo Trucks předalo první vozidlo s kabinou Globetrotter XXL českému dopravci

11 února 2020, 13:59

Společnost Volvo Trucks předala první vozidlo Volvo FH s novým typem kabiny Globetrotter XXL české dopravní a obchodní společnosti CORAX, s.r.o. Nákladní vozidlo v soupravě s cisternou je určeno pro přepravu mléka a jiných potravinářských komodit.

Volvo Trucks s kabinou Globetrotter XXL

Českobudějovická dopravní a obchodní společnost CORAX s.r.o. se v lednu tohoto roku stala prvním českým majitelem tahače Volvo FH s novým typem kabiny Globetrotter XXL. Tahač bude v soupravě s cisternou přepravovat mléko a jiné potravinářské komodity na dlouhých trasách z ČR převážně do jižní Itálie.

Kabina Globetrotter ve verzi XXL je o 245 milimetrů delší než klasické provedení a větší rozměry se projevily především na rozměrech spací části.

Obrovská je tu hlavně postel, která je větší o 13 centimetrů na délku a o 25 centimetrů na šířku. Nově dodané vozidlo (stejně jako všechna další Volva ve flotile CORAXu) je vybaveno integrovanou parkovací klimatizací I-ParkCool. Odpočatý řidič je spokojenější a jezdí bezpečněji. Při specifikaci bylo myšleno i na bezpečnost posádky a ostatních účastníků silničního provozu a ve výbavě kromě jiného nechybí Systém pro hlídání mrtvého úhlu LCS.

”Spojení CORAX a Volvo Trucks je založeno na dlouhodobém partnerství. Jedná se o velmi sofistikovanou a profesionální společnost. Protože sami svým partnerům poskytují špičkový servis, mají zároveň na své dodavatele vysoké požadavky. To nám pomáhá se zlepšovat a dělat naše trucky a služby stále lepšími,” říká Gustav Märgärd.

”Od nového tahače máme velká očekávání. Velmi si uvědomujeme složitost a náročnost řidičské profese, proto se snažíme práci našim řidičům maximálně usnadnit a zpříjemnit”, uzavírá pan Koutník.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!