Bosch přináší pokročilá řešení pro nový tahač Nikola Two

3 května 2019, 11:11

Nikola Motor Company v rámci akce Nikola World poprvé představila veřejnosti svůj vodíkovo-elektrický tahač Nikola Two. U zrodu tohoto plně funkčního tahače stála společnost Bosch, která přispěla svými technologiemi a odbornými znalostmi z oblasti průmyslových komponent a systémů určených pro velké zatížení.

Nikola Two s technologiemi Bosch

Technologický a systémový přístup lze přizpůsobit pro použití u celé řady vozidel Nikola, včetně kabiny Nikola One Sleeper a Nikola Tre, vodíkovo-elektrický tahač určený pro evropské trhy.

Mozek budoucnosti – navržený společnostmi Nikola a Bosch

Tahač Nikola je víc než jen vozidlo s palivovými články; je to počítač na kolech. Systémy, software a technické znalosti Bosch pomohly společnosti Nikola vytvořit mozek pro jejich vozidlo Nikola Two.

Jedním z klíčových prvků pokročilého systému Nikola je řídicí jednotka vozidla (VCU = Vehicle Control Unit) od společnosti Bosch, která nabízí vyšší výpočetní výkon pro pokročilé funkce a zároveň snižuje počet samostatných jednotek. VCU umožňuje budoucí inovace díky škálovatelné platformě pro vysoce komplexní elektrickou/elektronickou (E/E) architekturu potřebnou pro podporu pokročilých funkcí vozu Nikola. Řada tahačů Nikola bude propojena s pokročilým a zabezpečeným operačním systémem, který poskytuje bezdrátové aktualizace a monitorování v reálném čase.

Nikola Two s technologiemi Bosch

Bez zrcátek a klíčů

Technologie Bosch převládá i v dalších oblastech tahačů Nikola. Těm současným bude oproti předchozím tahačům třídy 8 něco chybět: vnější zpětná zrcátka. Běžná hlavní a širokoúhlá zrcátka nahrazuje kamerový systém, známý jako Mirror Cam System, který řidičům nabízí z kabiny digitální boční a zadní pohled. Uvnitř kabiny je umístěn displej s vysokým rozlišením, na kterém se v reálném čase zobrazuje obraz dvou kamer umístěných vlevo a vpravo namísto tradičních zrcátek.

Provozovatelé vozových parků budou mít díky systému Perfectly Keyless od společnosti Bosch možnost digitálně spravovat klíče od vozidel Nikola. Prostřednictvím aplikace pro chytré telefony mohou spediční firmy a společnosti zabývající se pronájmem užitkových vozidel pružně spravovat, kdo a kdy má k vozidlu přístup.

Elektrohydraulický systém řízení Servotwin od společnosti Bosch umožňuje integraci řízení do asistenčních systémů řidiče. Tento systém umožní ve vozidlech Nikola funkce, které aktivně podporují řidiče a zajišťují větší jízdní komfort a bezpečnost, jako jsou například asistence pro udržování vozidla v jízdním pruhu, kompenzace bočního větru a asistence při dopravních zácpách. Systém je také klíčovým stavebním prvkem pro zavádění dalších automatizovaných funkcí v budoucnu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!