Schwarzmüller zvyšuje výrobu v Žebráku

6 března 2019, 19:57

Výrobce návěsů z rakouské skupiny Schwarzmüller Group dosáhl v České republice nových výšin. V uplynulém hospodářském roce firma ve svém výrobním závodu v Žebráku vyrobila 1.750 vozů, především sklápěcích vozidel. Pro rok 2019 je naplánováno další zvýšení výroby.

Návěsy vyráběné v České republice pro stavební průmysl patří v současné době mezi nejlepší na trhu.

Schwarzmüller

Ve výrobním závodu v Žebráku, kde v současné době pracuje zhruba 400 zaměstnanců, se výroba zaměřuje výhradně na segment sklápěcích vozidel, který je pro firmu Schwarzmüller klíčový. Podle generálního ředitele firmy se tento závod významně podílí na stávajícím růstu celé skupiny Schwarzmüller Group.

Skupina Schwarzmüller má v České republice i další závod, a to v Bohumíně. Firma nabízí kompletní portfolio vozidel a služeb, včetně oprav, údržby a náhradních dílů a také službu půjčování (pronájmu) vozidel.

Nový výrobní postup s využitím digitálního řídícího centra

Závod v Žebráku hojně využívá nových výrobních postupů, které firma Schwarzmüller v rámci skupiny zavádí. Z důvodu velké různorodosti jsou vozidla nyní vyráběna na montážních linkách a výroba je řízena z digitálního řídícího střediska. Díky tomu vzrostla včasnost dodávek v rámci celé skupiny o více než 90 %. Výroba v rámci celé skupiny Schwarzmüller Group vzrostla o 19 %, přičemž počet zaměstnanců se v podstatě nezměnil. V České republice za 3 roky výroba vzrostla o 23 %. V roce 2019 by mělo z výrobních linek v tomto závodě sjet o 120 vozidel více než v roce předchozím.

Mezi nejvíce vyráběná vozidla této skupiny patří sklápěcí vozidla, podvalníky, skříňové návěsy s chodící podlahou a další vozidla pro stavebnictví. Celkem firma vyrábí 50 různých typů vozidel. Z tohoto důvodu se tak tento segment na celkové výrobě v rámci skupiny podílí zhruba 48%, respektive 4 467 vozidly. V současné růstové fázi vykazuje tato oblast také největší dynamiku. Zatímco v roce 2012 se na celkové výrobě skupiny podílel jen

Skupina již šestým rokem po sobě zakončila hospodářský rok růstem obratu. V roce 2018 vzrostl celkový obrat o 7,4 % z původních 350 miliónů euro v předchozím roce na 376 miliónů euro.

V roce 2019 plánuje generální ředitel Roland Hartwig vyrobit 9.900 vozidel a poprvé v historii tak překročit obrat 400 miliónů euro.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!