Modernizace vozidel Volvo FE pro městský provoz

14 března 2018, 11:04

Společnost Volvo Trucks rozšiřuje řadu nízkopodlažních kabin pro nákladní vozidla Volvo FE o několik dalších prvků pro náročné dopravní zakázky v městském provozu. Většina nových prvků se týká zvyšování bezpečnosti a současně se nově nabízí plynový pohon pro všechny kombinace kabin a podvozků vozidel Volvo FE. 

Pro svozy odpadu, distribuci zboží po městě nebo dopravu v rámci stavebních projektů ve městě vyhovuje nízkopodlažní kabina. Především je zde nízká poloha za volantem, která přispívá k vynikajícímu celkovému výhledu z vozidla.

Nízký nástupní schůdek zvyšuje efektivitu práce řidiče a současně omezuje riziko zranění kolene nebo kotníku.

Nabídka nízkopodlažních kabin se nyní rozšiřuje o variantu optimalizovanou pro řidiče a jednoho spolujezdce, včetně volitelného vzduchového odpružení sedadla spolujezdce. Nabízí stejně skvělý výhled jako současný model, přičemž nízká poloha za volantem znamená těsný kontakt s prostředím kolem vozidla. Kromě toho je zde další okénko ve dveřích spolujezdce, které ještě zlepšuje výhled, aby mrtvé úhly byly skutečně jen minimální.

Nová varianta má tunel motoru namísto ploché podlahy. Zvýšené pohodlí spolujezdce s volitelným vzduchovým odpružením sedadla je na některých trzích nezbytnou podmínkou pro získání zakázek v oblasti veřejných služeb.

Vozidla Volvo FE i menší vozidla Volvo FL se nyní rovněž nabízejí s adaptivním tempomatem (ACC) a nastavitelným omezovačem rychlosti. Uvedené prvky výbavy jsou navržené tak, aby pomohli řidiči dodržovat odstup a správnou rychlost.

Volvo FE nyní nabízí nejrůznější varianty pohonu v souladu se širokými požadavky na výkon a místními úlevami či předpisy na ochranu životního prostředí. Vznětové motory se nabízejí ve variantách od 250 do 350 koní – všechny mohou spalovat hydrogenovaný rostlinný olej (HVO), přičemž varianta o výkonu 320 k umožňuje i spalování 100 % bionafty. Plynem poháněná vozidla Volvo FE CNG nyní kromě toho nabízejí nízké emise s možností spalování bioplynu. Volvo FE CNG lze nově kombinovat se všemi verzemi kabiny – včetně nové nízkopodlažní kabiny.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!