Nové modely vozidel DAF CF a DAF XF získaly titul Mezinárodní nákladní vozidlo roku

28 listopadu 2017, 9:31

Nové modely vozidel DAF CF a DAF XF získaly v hlasování titul „Mezinárodní nákladní vozidlo roku 2018“. Zvolila je nezávislá porota skládající se z předních novinářů působících v oblasti silniční dopravy z 23 evropských zemí. 

Nejprestižnější ocenění v evropském průmyslu nákladních vozidel převzal prezident společnosti DAF Trucks Preston Feight od předsedy poroty, kterým byl pan Gianenrico Griffini, na výstavě Solutrans v Lyonu

Nové modely vozidel DAF CF a DAF XF jsou vybaveny úplně novými poháněcími soustavami a vysoce účinnými převodovkami a zadními nápravami. Spolu s novými, kompaktními systémy úpravy emisí, důmyslným softwarem a optimalizací aerodynamiky přinesly tyto inovace další úsporu paliva a snížení emisí CO2 o působivých 7 %. Pokud jde o konfigurace pro profesionální aplikace, jsou nové modely vozidel až o 300 kilogramů lehčí, což ještě zvyšuje provozní efektivitu na straně zákazníků.

Nový standard celkového výkonu
Výroční ocenění se uděluje novému vozidlu nebo modelové řadě, která nejvýznamnějším způsobem přispěla k efektivitě silničního provozu. Vychází se z několika důležitých kritérií, jako je například technologická inovace, pohodlí řidiče, bezpečnost na silnicích, úspora paliva, „stopa“ na životním prostředí a celkové náklady na vlastnictví“, poznamenal Gianenrico Griffini, předseda poroty.

Se zavedením nových modelových řad CF a XF nabídla společnost DAF výběr z vozidel pro střední a velmi náročné zatížení, která představují nový standard, pokud jde o účinnost poháněcí soustavy a celkový výkon“.

Velké uznání
Jménem 10.000 zaměstnanců společnosti DAF v celé Evropě přijal prezident společnosti DAF Trucks Preston Feight prestižní ocenění Mezinárodní nákladní vozidlo roku 2018.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!