Průmyslový developer P3 vstupuje do roku 2018 s dalším průmyslovým parkem v Ústeckém kraji

11 ledna 2018, 12:28

Průmyslový developer P3 přivítal do svého českého portfolia nový přírůstek v Ústeckém kraji – park P3 Lovosice Cargo. Jeho kapacita je nyní plně obsazená stávajícím, dlouhodobým nájemcem, který má na rozloze 43.500 m² kompletní zázemí, včetně kanceláří. 

P3 vstupuje do roku 2018 s dalším průmyslovým parkem v Ústeckém kraji

Nový park je umístěn nedaleko mezinárodního terminálu kontejnerové dopravy, na který je přímo napojen železniční vlečkou. Výbornou dopravní dostupnost umocňuje napojení na exity 45 a 48 nedávno dokončené dálnice D8.

V blízkosti P3 Lovosice Cargo leží také stávající areál parku P3 Lovosice, jehož koupi společnost oznámila v srpnu 2017 a už v listopadu téhož roku pro něj získala prvního nájemce.

Dostavbu první budovy stávajícího parku P3 Lovosice předpokládáme v červnu letošního roku. O lokalitu evidujeme zájem od samého počátku, a to nejen díky výborné dopravní dostupnosti. Svědčí o tom i to, že svého prvního nájemce, FM Logistic, park získal tři měsíce od oznámení koupě pozemku. Další akvizice v Lovosicích v poměrně kratkém čase podle nás dobře dokládá, jaký potenciál tato lokalita má,“ komentuje Tomáš Míček, ředitel P3 pro Českou republiku.

Po dokončení P3 Lovosice tak bude P3 v oblasti vlastnit více než 168 tisíc metrů čtverečních pro skladování a lehkou výrobu ve dvou areálech. Tyto průmyslové parky by Ústeckému kraji mohly přinést několik stovek nových pracovních míst.

Dostupnost pracovní síly významně přidává oběma P3 parkům na atraktivitě, vzhledem k tomu, že většina společností se potýká s dlouhodobým problémem nedostatku kvalitních pracovníků. Parky jsou pro zaměstnance dobře dostupné díky blízké autobusové i železniční zastávce, a i cesta z centra města ať už pěšky, či na kole, zabere pár minut. Dobrá dopravní dostupnost odráží přístup P3 k udržitelnému developmentu průmyslových areálů.

Atraktivitu parků zvyšuje i jejich umístění nedaleko německých hranic. Kousek za hranicemi se nacházejí průmyslové zóny v Lipsku a Drážďanech, zaměřené zejména na automobilový průmysl. Přítomnost lovosického přístavu otevírá i možnost vodní dopravy po Labi.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!