Buggyra slaví mistrovské double!

11 října 2017, 15:30

Nový mistr Evropy Adam Lacko spolu s Davidem Vršeckým po roční odmlce opět ovládli Pohár konstruktérů a přidali tak do sbírky týmu BUGGYRA již jedenáctý titul! Adam Lacko, který na svůj premiérový titul v truck racingu čekal 14 let se nakonec dočkal až v kabině BUGGYRY. Jednalo se o triumf z kategorie suverénních, když v průběhu sezóny Adam dosáhl na devatenáct pódiových umístění. Zařadil se tak po bok Gerda Körbera, Markuse Bösigera a Davida Vršeckého, které BUGGYRA dovezla k nejvyšším evropským metám.

Pohárem konstruktérů přidali  do sbírky týmu BUGGYRA již jedenáctý titul!

NEDĚLE

Super pole

Nový evropský šampion Adam Lacko zajel v nedělní kvalifikaci druhý nejrychlejší čas a do závodu tak odstartoval z první řady. „Už jedu v klidu, a užívám si to. Pět setinek vteřiny od pole position zamrzí, ale i tak první řada je fajn,“ řekl Lacko.

David Vršecký se po úvodním kole superpole držel na třetí pozici, nakonec si ale pátým nejrychlejším časem zajistil start ze třetí řady. „Ve druhém kole jsem zkusil ještě zariskovat, ale nepovedlo se. Nevadí, těším se na závod,“ komentoval kvalifikaci Vršecký.

Třetí závod

Adam Lacko do předposledního závodu startoval z první řady. Nad jeho síly byli pouze Kiss s Hahnem a Adam si tak dojel pro devatenácté podiové umístění v této sezoně. „Na startu jsem se zkoušel dostat před Kisse, ale nevyšlo to. Pak už jsem to nehrotil a držel se strategie: hlavně v klidu dojet,“ uvedl k předposlední jízdě Lacko.

David Vršecký dokončil třetí závod víkendu na páté pozici. „Chvíli po startu jsem se přetahoval o páté místo se Steffi, ale nakonec mi přišlo zbytečné riskovat, tak jsem ji nechal. Náš cíl je splněn, titul mistra Evropy v týmech je náš,“ řekl po konci závodu Vršecký, který svým ziskem 150 bodů, přispěl významným dílem k zisku Poháru konstruktérů.

Čtvrtý závod

Závěrečnou jízdu letošní sezony dokončil nový evropský mistr Adam Lacko na sedmé pozici, když hlavním cílem bylo v pořádku dorazit do cíle. „V půlce závodu mi začal vařit motor, přišlo mi zbytečné to trápit. Naše cíle jsou již splněny,“ řekl Lacko, který tuto sezonu zaznamenal celkem dvanáct vítězství!

Osmý muž celkového pořadí David Vršecký musel ze čtvrtého závodu nedobrovolně odstoupit, když mu po kontaktu s Němkou Halm praskla přední pneumatika. „Chápu, že je konec sezony a že někteří bojují ještě o umístění, ale takhle mi sestřelit mně teda přijde zbytečné,“ uvedl Vršecký.

Vítězstvím v týmové soutěži si tak tým Buggyra Racing připsal na své konto již jedenáctý titul. „Na začátku sezony byl náš prioritní cíl zisk Adamova titulu, což jsme splnili již v sobotu. Když se nám v průběhu sezony začalo dařit i v týmech, tak jsme si řekli, proč to nezkusit? Podařilo se a mám z toho velkou radost,“ hodnotil úspěšnou sezonu manažer týmu Jan Kalivoda. „Rozhodující faktory byly dva. Vynikající výsledky Adama a obrovské přispění Davida, i když to nebylo v plánu, tak se ve zbytku sezony zapojil na sto procent a s jeho přispěním slavíme mistrovský double,“ dodal radostně.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!