Buggyra na Hungaroringu boduje

29 srpna 2017, 21:51

Adam Lacko zajel v nedělním Superpole druhý nejrychlejší čas a zajistil si tak start do třetího závodu z první řady. „Mám velkou radost, že se mi povedla vybojovat první řada. To druhé kolo jsem skoro ani nedýchal. Kiss tady letí, ale těší mě, že se nám podařilo z našeho auta dostat maximum,“ hodnotil nedělní kvalifikaci Lacko.

Lacko třikrát zvítězil a dál kraluje, Vršecký poprvé na bedně

První závod

Parádní start se povedl Adamu Lackovi a ujal se ihned na začátku vedení, které už i přes dotírajícího Kisse do konce závodu nepustil a dojel si zde tak pro své druhé vítězství. „Nádhera, toto jsem tady ani nečekal. Auto fungovalo perfektně. Po startu se mi podařilo dostat před Kisse a pak už jsem ho jen hlídal v zrcátku. Jsem nadšený,“ ventiloval své radostné pocity ze třetího závodu rodák z Čeladné.

Truckový mistr Evropy, Číny a Indie David Vršecký ve třetím závodě doplatil na vysoké teploty, které zde v Maďarsku panují, když měl problém s chlazením svého vozu. I přes tyto komplikace ale závod dokončil v top 10. „Musel jsem celý závod hlídat teploty, protože jsem to nemohl uchladit. Místo závodění jsem se soustředil na to, abych vůbec dojel. Musíme se na to podívat a do poslední jízdy s tím něco udělat,“ komentoval potíže ze třetího závodu Vršecký.

Druhý závod

Adam Lacko zaznamenal v posledním závodě víkendu třetí vítězství a navýšil svůj náskok ve vedení šampionátu už na 58 bodů! Stejný počin se mu povedl v této sezóně již v italském Misanu a na Nurburgringu. „Start se mi povedl a naštěstí jsem se všemu vyhnul. Drama to ale bylo na konci, když najednou nešlo pořádně přidat plyn. Že víkend na Hungaroringu dopadne takhle jsem opravdu nečekal,“ vyjádřil své nadšení po posledním závodě suveréní lídr šampionátu.

Výsledky z Maďarska jsou také skvělou pozvánkou na domácí Mostecký okruh, kde už příští víkend pokračuje šestou zastávkou evropský truckový šampionát tahačů.

David Vršecký se v poslední bodované jízdě víkendu přeci jen dočkal stupňů vítězů, když dojel na třetí pozici. „Po startu tam byla mela a podařilo se nám s Adamem prokličkovat, takže celkem v klidu jsem se dostal dopředu. Pak už to bylo o souboji s Gerdem a hlavně si hlídat Hahna. Jsem rád, že se mi konečně ta bedna podařila. Samozřejmě mám radost i za Adama a také za celý tým,“ uvedl Vršecký s úlevou.

Výsledky z Maďarska jsou také skvělou pozvánkou na domácí Mostecký okruh, kde už příští víkend pokračuje šestou zastávkou evropský truckový šampionát tahačů.

Související články

DB Schenker přiveze na Hungaroring tým Mercedes-AMG Petronas Motosport
DB Schenker přiveze na Hungaroring tým Mercedes-AMG Petronas Motosport

Přepravní experti DB Schenker budou 28. až 30. července spolu s ostatními diváky na Velké ceně Maďarska na Hungaroringu držet palce „svému týmu“. DB Schenker je oficiálním logistickým partnerem stáje Mercedes-AMG Petronas Motorsport. 

Tahače na Czech Truck Prix 2017 obují pneumatiky Goodyear
Tahače na Czech Truck Prix 2017 obují pneumatiky Goodyear

Závody tahačů opět přicházejí do České republiky. Diváci si zase budou moci užít napětí a vzrušení při závodech 5,5 tunových tahačů, které se budou po okruhu na pneumatikách Goodyear Truck Racing řítit rychlostí až 160 km/h.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!