Kolomý na Silk Way Rally jede naplno až do konce

21 července 2017, 15:36

Martin Kolomý dvanáctou etapu z důvodu prasklého monobloku řízení nedokončil a přišel tak o možnost atakovat pódiová umístění. V průběžném hodnocení je po dodatečné penalizaci jedenáctý. Závod je ale odhodlaný v rámci možností dokončit. Vše se přitom vyvíjelo tak slibně.

V průběžném hodnocení je po dodatečné penalizaci jedenáctý.

Pilot týmu TATRA Buggyra Racing Martin Kolomý dokončil jedenáctou etapu Silk Way Rally v nejrychlejším čase a připsal si tak na své konto už třetí etapové vítězství. V průběžném hodnocení předskočil Rusa Mardeeva a stanul dočasně na třetí pozici.

Ve 12.etapě na jezdce čekalo opravdové písečné dobrodružství. Celkem 250 kilometrů dlouhý měřený úsek včetně opravdu velkých dun s finišem ve městě Alashan Youqi. Úspěch evidentně závisel na kombinaci brilantní jezdecké techniky a bezchybné navigaci. Prasklý monoblok řízení uprostřed dun, tedy v nejhorším možném místě vzal Kolomému naději na celkové umístění.

V předposlední etapě si posádka týmu TATRA Buggyra Racing spravila chuť a dojela na šestém místě. V průběžném hodnocení si polepšila o jednu pozici. Zítra už čeká na jezdce posledních 100 kilometrů rychlostní vložky se slavnostním zakončením celého závodu Silk Way Rally v čínském měste Xian.

Související články

Silk Way Rally – 10. etapa pro Kolomého
Silk Way Rally – 10. etapa pro Kolomého

Pilot týmu TATRA Buggyra Racing Martin Kolomý se v 10. etapě Hedvábné stezky opět dokázal probít mezi ruské Kamazy a dokončil etapu na druhém místě jen s minimální ztrátou na prvního Rusa Nikolaeva. V průběžném hodnocení se přiblížil k pódiovému umístění.

Kolomý na Silk Way Rally dojel v deváté etapě v těsném závěsu za kamazy
Kolomý na Silk Way Rally dojel v deváté etapě v těsném závěsu za kamazy

Náročnou 9. etapu, která obsahovala padesáti kilometrový úsek s písečnými dunami, dokončil pilot týmu TATRA Buggyra Racing na pátém místě, když nestačil pouze na armádu vzorně spolupracujících ruských kamazů. V průběžném hodnocení klesl na čtvrté místo s malým odstupem na podium.

Silk Way Rally pro MKR končí předčasně
Silk Way Rally pro MKR končí předčasně

Aktuálně nejtěžší rally světa, ruská Silk Way, pro severočeský konstruktérský tým MKR Technology končí předčasně. Ve 4. etapě se technika rozhodla stávkovat a nic na tom nezměnil fakt, že posádky měly na to, aby řádně zamíchaly pořadím. Loňská obhajoba pódia se letos prostě nepodaří. Tým se domů vrací jen s jedním etapovým prvenstvím.

Kolomý chce na Silk Way Rally otestovat vůz, ale zároveň i uspět!
Kolomý chce na Silk Way Rally otestovat vůz, ale zároveň i uspět!

Dne 26. 6. 2017 se konala v Praze tisková konference týmu Tatra Buggyra Racing. Důvodem je premiérová účast na nadcházející dálkové soutěži Silk Way Rally . Roudnickou stáj bude v Rusku, Kazachstánu a Číně od 7. do 22. července reprezentovat netradiční posádka Martin Kolomý, Jiří Stross a Michal Ernst.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!